Zo werd de nieuwe passantenhaven aan de Dolfijnkaai voorgesteld in 2018, door Team Burgemeester. Maar dat kan dus niet omdat de Kasteelbrug (op de achtergrond) te laag is voor plezierbootjes. De plannen worden nu aangepast
Volledig scherm
Zo werd de nieuwe passantenhaven aan de Dolfijnkaai voorgesteld in 2018, door Team Burgemeester. Maar dat kan dus niet omdat de Kasteelbrug (op de achtergrond) te laag is voor plezierbootjes. De plannen worden nu aangepast © Team Burgemeester

Nieuwe passantenhaven schuift op, Kasteelbrug te laag voor plezierbootjes: “We kunnen niet overal investeren in nieuwe ophaalbruggen”

KortrijkDe stad Kortrijk wil tegen Pasen 2024 de verdere verlaagde Leieboorden van 8 miljoen euro openen. De plannen worden nu eerst wel nog verder verfijnd. Zo komen er geen pontons tussen de Leiebrug en Kasteelbrug omdat de Kasteelbrug veel te laag is voor plezierbootjes. Er wordt nu een andere locatie gezocht voor een nieuwe passantenhaven, in de onmiddellijke omgeving.

 1. Derde cannabisplantage in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebedrijf: “We hebben nooit iets geroken”
  Play
  Heule

  Derde cannabis­plan­ta­ge in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebe­drijf: “We hebben nooit iets geroken”

  Langs de Kortrijkstaat in Heule is vrijdag na een brand een grote cannabisplantage ontdekt, de derde al deze week in Zuid-West-Vlaanderen. De kweekplaats was ondergebracht in een voormalig garagebedrijf en strekte zich uit over drie verdiepingen. Vermoed wordt, dat enkele verdachten de benen namen toen de brand uitbrak. De politie onderzoekt nu of er een link is met de plantages die eerder deze week werden ontdekt in Moorsele en Roeselare.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.