Zo werd de nieuwe passantenhaven aan de Dolfijnkaai voorgesteld in 2018, door Team Burgemeester. Maar dat kan dus niet omdat de Kasteelbrug (op de achtergrond) te laag is voor plezierbootjes. De plannen worden nu aangepast
Volledig scherm
Zo werd de nieuwe passantenhaven aan de Dolfijnkaai voorgesteld in 2018, door Team Burgemeester. Maar dat kan dus niet omdat de Kasteelbrug (op de achtergrond) te laag is voor plezierbootjes. De plannen worden nu aangepast © Team Burgemeester

Nieuwe passantenhaven schuift op, Kasteelbrug te laag voor plezierbootjes: “We kunnen niet overal investeren in nieuwe ophaalbruggen”

KortrijkDe stad Kortrijk wil tegen Pasen 2024 de verdere verlaagde Leieboorden van 8 miljoen euro openen. De plannen worden nu eerst wel nog verder verfijnd. Zo komen er geen pontons tussen de Leiebrug en Kasteelbrug omdat de Kasteelbrug veel te laag is voor plezierbootjes. Er wordt nu een andere locatie gezocht voor een nieuwe passantenhaven, in de onmiddellijke omgeving.

 1. Nieuwe residentie met horecazaak werkt leegstand op Graanmarkt weg: “We dragen zo steentje bij aan Kortrijkse Ramblas”
  Kortrijk

  Nieuwe residentie met horecazaak werkt leegstand op Graanmarkt weg: “We dragen zo steentje bij aan Kortrijkse Ramblas”

  Een al jaren leegstaand hoekpand wordt verbouwd tot de nieuwe residentie Graanmarkt 11, inclusief drie appartementen. “En op de benedenverdieping voorzien we een hoogstaande wijnbar met tapas, of een foodbar”, zeggen eigenaars en ontwikkelaars Lars Lammens en Kenneth Gangl. De vergunde werken zijn al begonnen. De nieuwe residentie is tegen het najaar van 2022 instapklaar.
 2. Arne Vandendriessche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Arne Vanden­dries­sche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”

  Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) stopt eind deze maand als schepen van Economie, Energie en Sport. Hij stapt ook uit de politiek. Zijn gezinsleven – hij heeft drie kinderen – en professioneel leven als CEO van het snel groeiende ICT-bedrijf Signpost gaven de doorslag. “Of mijn beslissing een aderlating is voor Team Burgemeester? Er is talent genoeg, iedereen is vervangbaar”, zegt Arne Vandendriessche. Zijn opvolger als schepen wordt straks bekendgemaakt.
 3. Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-piloot te worden: “Door erg lichte oogafwijking definitief afgekeurd, regels véél te streng”
  PREMIUM
  Marke

  Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-pi­loot te worden: “Door erg lichte oogafwij­king definitief afgekeurd, regels véél te streng”

  Ondanks succesvolle fysieke en theoretische testen mag Iliana Baert geen opleiding volgen om F-16-piloot te worden. Een legerarts keurde haar definitief af, voor een erg minieme afwijking van -0.75 op haar rechteroog. “Onbegrijpelijk, ze heeft niet eens een bril nodig”, zegt haar mama Claudia Claus (36). Ook de politiek moeit zich nu met de zaak.
 1. Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervolging
  Kortrijk

  Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervol­ging

  Twee mannen zijn veroordeeld tot vier en zeven maanden effectieve celstraf voor witwaspraktijken. De politie kreeg beide mannen in het vizier toen ze hen aan een hoge snelheid voorbijreden op de E17 in Kortrijk. De politie zette de achtervolging in, waarna de inzittenden op de vlucht sloegen. Toen ze hen toch aan de kant konden zetten, steeg een sterke cannabisgeur op uit hun auto. Na een controle van hun auto bleek maar er liefst 18.805 euro cash te zijn verstopt. “Eén van hen werd al een aantal keer aangetroffen met grote sommen geld. Er zijn duidelijke aanwijzingen van witwaspraktijken”, zei het openbaar Ministerie tijdens het proces. Beiden daagden niet op in de rechtbank en de rechter volgde het standpunt van het Openbaar Ministerie. Naast de celstraffen hebben beiden ook een geldboete van 1.600 euro opgelopen en heeft de rechter in totaal zo’n 2.000 euro vermogensvoordeel voor beiden verbeurd verklaard.