De weide van De Steenbakkershoeve bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving
Volledig scherm
De weide van De Steenbakkershoeve bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving © De Steenbakkershoeve

Nieuwe kampeerplaats in Steenbakkershoeve geopend: “Troef voor jeugdbewegingen om landelijk zuiden van Kortrijk te verkennen”

RollegemEr is in De Steenbakkershoeve aan de Marksestraat 2 in Rollegem een nieuwe kampeerplaats geopend, deze zomer. Een door bomen beschutte weide kan er tot honderd personen en vijftien tenten aan. Het is een leuk alternatief voor organisaties of jeugdverenigingen, die een zomeraanbod voor kinderen en jongeren hebben.

 1. Fans van Regi dansen de nacht in: “Alle begrip dat mensen er nood aan hebben, maar deltavariant woedt nog”
  Kortrijk

  Fans van Regi dansen de nacht in: “Alle begrip dat mensen er nood aan hebben, maar deltavari­ant woedt nog”

  Ruim vijfhonderd fans woonden zaterdagavond laat een optreden van Regi bij, op het evenementenplein Depart XXL. Niet iedereen bleef in bubbels zitten, nochtans een van de coronamaatregelen op Kortrijk Popt. Sommigen sloegen aan het dansen. De organisatoren overleggen met de stad Kortrijk en de politie om te bekijken wat er beter kan, op de volgende concerten van Kortrijk Popt. “Alle begrip dat mensen er nood aan hebben, maar de deltavariant van het coronavirus woedt nog”, zegt waarnemend burgemeester Bert Herrewyn (Vooruit).
 1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
  Kortrijk

  Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

  Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.