Links de nieuwe waterpartij nabij de Artillerietoren. Waar het vroegere rusthuis Sint-Vincentius deels gesloopt wordt. Waardoor je ook een open en mooie verbinding naar het Begijnhofpark krijgt. Rechts de nieuwe ‘Guldensporengracht’ aan de Onze-Lieve-Vrouwerkerk, met zich op brasserie St.-Medard
Volledig scherm
Links de nieuwe waterpartij nabij de Artillerietoren. Waar het vroegere rusthuis Sint-Vincentius deels gesloopt wordt. Waardoor je ook een open en mooie verbinding naar het Begijnhofpark krijgt. Rechts de nieuwe ‘Guldensporengracht’ aan de Onze-Lieve-Vrouwerkerk, met zich op brasserie St.-Medard © stad Kortrijk

Nieuwe ‘Guldensporengracht’ aan Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”

KortrijkHet ontwerp voor de heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk en nabijgelegen straatjes in het historisch hart van Kortrijk is aangepast en klaar. De bestaande Guldensporengracht bij de kerk, waar tumult rond was omdat die eerst dreigde te verdwijnen, blijft behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe waterpartij aan de kant van de Artillerietoren.

 1. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
  Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

  Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

  Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”
 1. Wouter Allijns (40) neemt schepenambt van Arne Vandendriessche over: “Mijn hart haalt het van mijn hoofd, ik geef er mijn job voor op”
  PREMIUM

  Wouter Allijns (40) neemt schepen­ambt van Arne Vanden­dries­sche over: “Mijn hart haalt het van mijn hoofd, ik geef er mijn job voor op”

  De opvolger van Arne Vandendriessche (38), de ondernemer stapt uit de politiek, is bekend. Wouter Allijns (40) uit Bellegem – zoon van gewezen KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns – wordt vanaf 15 november de nieuwe schepen van Sport, Economie en Energie (Team Burgemeester) in Kortrijk. “Ik geef er mijn job voor op, maar de passie spreekt. Ik werk me nu al in”, vertelt Wouter Allijns.
 2. “Dankzij prima revalidatie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenatelier
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Dankzij prima revalida­tie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenate­lier

  Het leven van Seda Virabian (35) hing aan een zijden draadje, toen ze eind februari getroffen werd door een sinustrombose. Een erg zware klap, die emotioneel nog niet helemaal verwerkt is. Toch vertelt ze nu haar verhaal, om een boodschap van hoop te kunnen brengen, nu ze Seda’s Bloemenatelier heropend heeft. “Ik focus me tijdens het revalideren op wat ik nog kan. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik kán het nog, mooie boeketjes creëren.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?