De rechtbank is al vertrouwd gebied voor de 20-jarige Kortrijkzaan.
Volledig scherm
De rechtbank is al vertrouwd gebied voor de 20-jarige Kortrijkzaan. © LSI

Nieuwe celstraf van veertien maanden voor jongeman (20) na bedreigingen

KortrijkEen 20-jarige Kortrijkzaan was pas enkele weken vrij uit de gevangenis toen hij in de stad al opnieuw betrokken raakte bij een gewapende schermutseling. De feiten speelden zich af in het drugsmilieu. Het leverde hem maandag een nieuwe, effectieve celstraf van veertien maanden op. Zijn kompaan kwam er met een werkstraf van 110 uren van af.

 1. Davine Dujardin maakt voor Q comeback in Wetstraat, kort na verlies van baby Anna: “Enthousiasme van Vincent geeft me energie”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  Davine Dujardin maakt voor Q comeback in Wetstraat, kort na verlies van baby Anna: “Enthousi­as­me van Vincent geeft me energie”

  Het leven kan grillig en onvoorspelbaar zijn. Begin oktober kreeg Davine Dujardin (37) te horen dat ze haar ongeboren dochter Anna zou verliezen. Net in die moeilijke periode vraagt Vincent Van Quickenborne (Open Vld) haar onverwacht om beleidsadviseur op zijn kabinet Justitie te worden. Davine Dujardin, tot 2016 nog woordvoerder van toenmalig minister van Financiën en later ook Justitie Koen Geens (CD&V), hapt toe. Een opmerkelijke beslissing. Waarover Davine Dujardin, afkomstig uit Waregem en inwoner van Kortrijk, nu voor het eerst praat.
 1. Eén jaar voorwaardelijke celstraf voor seks met 14-jarige jongen
  Gent/Kortrijk

  Eén jaar voorwaarde­lij­ke celstraf voor seks met 14-jarige jongen

  Een 25-jarige jongeman uit Kortrijk is nu ook door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor het aanzetten tot ontucht en het betalen voor naaktfoto’s van twee minderjarige jongens. Met één jongen van amper 14 jaar had hij ook orale seks. In eerste aanleg kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden, nu kreeg hij in hoger beroep één jaar voorwaardelijk. En dat maakt wel degelijk een verschil.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"