De E17 in Kortrijk.
Volledig scherm
De E17 in Kortrijk. © stad Kortrijk

Nieuwe campagne meet luchtverontreiniging en geluidsoverlast op 71 plaatsen nabij E17 en R8

Kortrijk/Harelbeke/ZwevegemDe leefkwaliteit in de omgeving van de autosnelweg E17 en ring rond Kortrijk (R8) staat zwaar onder druk. Om de luchtverontreiniging en geluidsoverlast beter in kaart te brengen, start er eind oktober een nieuwe meetcampagne. Aan de hand van de resultaten worden later mogelijk acties ondernomen. De luchtkwaliteit en geluidsoverlast zijn een grote bezorgdheid, voor tienduizenden omwonenden. Dat is niet enkel in Kortrijk zo, maar ook in onder meer Harelbeke en Zwevegem.

 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.