Een keuken in de leefruimte.
Volledig scherm
Een keuken in de leefruimte. © stad en OCMW Kortrijk

Nieuw woonzorgcentrum Sint-Jozef zet op kleine groepen bewoners in: “Gaat verspreiding van ziektes zoals coronavirus tegen”

Er is groen licht voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef in Kortrijk. Opvallend en centraal in het concept: het werken met acht kleine groepen. “Wat helpt om de verspreiding van ziektes zoals het coronavirus tegen te gaan”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a).

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Actie tegen transmigranten veroorzaakt nog hele week files op West-Vlaamse snelwegen
  Rekkem/Adinkerke

  Actie tegen transmi­gran­ten veroor­zaakt nog hele week files op West-Vlaam­se snelwegen

  Al de hele week staan er op de E17 richting Frankrijk in Rekkem (Menen) files. Ook op de E40 in Adinkerke (De Panne) is dat het geval. Oorzaak is een actie van de Franse grenspolitie in de strijd tegen transmigranten. De Belgische federale politie roept automobilisten op om alert te zijn. De voorbije dagen vonden in de staart van de file al enkele ongevallen plaats, tot nu gelukkig zonder veel erg.
 2. Maak kennis met Magnolia Collectief: 14 creatieve vrouwen brengen helende, gezonde en muzikale workshops in Astridpark
  Kortrijk

  Maak kennis met Magnolia Collectief: 14 creatieve vrouwen brengen helende, gezonde en muzikale workshops in Astridpark

  Het Magnolia Collectief brengt vanaf komend weekend een nieuwe dynamiek in het Astridpark. Die multiculturele en internationale groep van veertien creatieve vrouwen uit tal van disciplines – van wetenschapper over bewegings- en ademcoaches tot kunstenaars – houdt tot eind oktober helende, gezonde en muzikale workshops in het gewezen kaartershuisje in het Astridpark.