Op Dansstorm gaf Eefje zaterdag enkele initiatielessen aan het Begijnhof en zondag deed ze een performance op de Broelkaai.
Volledig scherm
Op Dansstorm gaf Eefje zaterdag enkele initiatielessen aan het Begijnhof en zondag deed ze een performance op de Broelkaai. © Henk Deleu

Nieuw festival Dansstorm doet de Kortrijkzaan dansen: “Mooi dat heel wat dansscholen aanwezig zijn”

KortrijkDanspunt, een organisatie die zich inzet voor dans in Vlaanderen, maakte gebruik van de autovrije zondag om het nieuwe festival Dansstorm op de stad Kortrijk los te laten. “Een fantastisch initiatief.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Buurt verzet zich tegen plannen Bouw Paul Huyzentruyt: “Als kasseiweg verdwijnt, rijden er tot 1.000 wagens per dag door wijk vol jonge gezinnen”
  Heule/Bissegem

  Buurt verzet zich tegen plannen Bouw Paul Huyzen­truyt: “Als kasseiweg verdwijnt, rijden er tot 1.000 wagens per dag door wijk vol jonge gezinnen”

  Bouwpromotor Paul Huyzentruyt wil op de grens van Heule met Bissegem drie woonblokken bouwen en vroeg daar een omgevingsvergunning voor aan. Als de plannen realiteit worden, verdwijnt kasseiwegje Siberie Reke. Dat is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. Omdat automobilisten dan andere wegen zouden opzoeken, in een wijk vol jonge gezinnen.