Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Lunch Garden

Nieuw concept moet Lunch Garden redden in winkelcentrum Ring Shopping

KortrijkLunch Garden in het winkelcentrum Ring Shopping blijft gerechten aanbieden door met de formule ‘Come In & Take Out’ uit te pakken. Want het bedrijf zit in woelig vaarwater na de eerste lockdown van drie maanden en kan haar activiteiten niet een tweede keer onderbreken.

 1. Sp.a wil geen vernieuwing kanaal Bossuit-Kortrijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”
  Kortrijk

  Sp.a wil geen vernieu­wing kanaal Bos­suit-Kort­rijk: “Megalomaan project zonder meerwaarde”

  Sp.a plaatst de vernieuwing van het kanaal Bossuit-Kortrijk op de politieke agenda, met een duidelijk standpunt. “We vragen om het megalomaan project zonder bewezen meerwaarde stop te zetten.” Dat zeggen zeven sp.a’ers: schepenen Bert Herrewyn, Annelies Vandenbussche en Tom Beunens van Kortrijk, Kuurne en Avelgem, burgemeester Alain Top van Harelbeke, gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe uit Poperinge, Vlaams parlementair Maxim Veys uit Kortrijk en Kamer-fractieleider Melissa Depraetere uit Harelbeke. Sp.a wil dat het miljoenenbudget voor het kanaal naar meer verkeersveiligheid op de ring rond Kortrijk gaat.
 2. Geen 10.000 toeschouwers welkom op Urban Cross, politie en stewards waken: “Kom niet kijken, zet thuis uw tv aan”
  Kortrijk

  Geen 10.000 toeschou­wers welkom op Urban Cross, politie en stewards waken: “Kom niet kijken, zet thuis uw tv aan”

  De Leieboorden nabij de College- en Groeningebrug vormen voor de tweede keer het decor voor de CAPS Urban Cross Kortrijk, op zaterdag 28 november. De eerste editie lokte vorig jaar bijna 10.000 toeschouwers, maar deze keer is niemand er welkom door de coronamaatregelen. “Zestig agenten en veertig stewards houden de wacht. Blijf weg, want overtreders riskeren een coronaboete van 250 euro”, waarschuwt schepen van Sport Arne Vandendriessche.
 1. Speelgoedwinkeluitbaters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsjeblieft bij de kleine zelfstandige”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Speelgoed­win­kel­uit­ba­ters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsje­blieft bij de kleine zelfstandi­ge”

  De zaakvoerders van drie kleine speelgoedwinkels in Kortrijk hebben enkele ultieme tips voor de Sint. Maar vooral: ze roepen de Sint op om bij hén hun boodschappen te doen, want -voor mocht je het nog niet gehoord hebben- deze coronacrisis weegt loodwaar op de kleine zelfstandigen. “Wat we nu meemaken, is zó surreëel”, zegt Machteld Lioen van Mac’Li.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?