Negen nieuwe medewerkers voor Pz Vlas dat korps uitbreidt
Volledig scherm
Negen nieuwe medewerkers voor Pz Vlas dat korps uitbreidt © Alexander Haezebrouck

Negen nieuwe medewerkers leggen eed af bij politiezone Vlas: korps breidt uit naar 271 medewerkers

Kortrijk / Kuurne / LendeledeDe politiezone Vlas verhoogt het aantal medewerkers naar 271. Het gaat om extra plaatsen voor de wijkwerking, de sociale politie, de recherche en de Local Computer Crime Unit. “De uitbreiding is hoognodig want het takenpakket van een lokaal politiekorps is er alleen maar uitgebreider op geworden”, zegt korpschef Filip Devriendt.

 1. Eindrondes nationaal en provinciaal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke
  Voetbal eindronden

  Eindrondes nationaal en provinci­aal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke

  De plaatsjes voor het provinciaal voetbal voor volgend seizoen geraken stilaan ingevuld. In de provinciale reeksen is men aan de finales per reeks toe en voor sommige teams kon er al klare wijn - lees promotie - geschonken worden. Wel blijft het voor heel wat provinciale ploegen nog uitkijken naar SV Rumbeke, dat op het veld van ASV Geel voor een beslissende match staat om de deur naar het nationaal voetbal in te beuken en dat zou meteen voor nog een extra stijger in de provinciale reeksen kunnen zorgen.
 2. Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogsslachtoffers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekkenbreuk”
  PREMIUM
  Heule/Warschau

  Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogs­slacht­of­fers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekken­breuk”

  Carlo Herpoel uit Heule en een team van zestien vrijwilligers trokken naar Polen. Om er veertig dagen in een tot keuken op wielen omgebouwde medische wagen te koken voor Oekraïense vluchtelingen, in de hoofdstad Warschau. “We zagen er veel gelatenheid en verbittering. Het ondergaan van de oorlog weegt zwaar. Tegelijk voelden we veel dankbaarheid”, vertelt Carlo.