Ondernemers Bart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester hadden hun nieuwe flessen mee naar het Gin- en foodtruckfestival in Kortrijk afgelopen weekend.
Volledig scherm
Ondernemers Bart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester hadden hun nieuwe flessen mee naar het Gin- en foodtruckfestival in Kortrijk afgelopen weekend. © Henk Deleu

Nazaten Winston Churchill zijn boos, dus verandert gin van naam: “Zeg maar Sir Chill”

Wie nog een fles Churchill’s Gin op zijn boodschappenlijstje staan had, zal van een kale reis terugkeren. De gin heet tegenwoordig Sir Chill, een naamswijziging die de nakomelingen van de overleden Britse staatsman hebben afgedwongen. “Maar we zien dit als iets positiefs hoor”, zeggen ondernemers Bart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester.

3 reacties

 • Geert Bancken

  2 jaar geleden
  Ik zou mijn centen aan de advocaat terug vragen, wat een prutser. De verwijzing kon bijna niet duidelijker zijn.
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Een kort-door-de-bocht-advocaat... Het is niet omdat die andere brouwer toelating kreeg dat de toelating voor iedereen geldt...
 • Audrey Kuttler

  2 jaar geleden
  Zolang de heerlijke smaak van jullie Gin niet verloren gaat !
 1. Nieuwe takeaway Sailor Seafood spitst zich op zeevruchten met huisgemaakte dipsauzen toe: “Onze aanpak is uniek in de regio Kortrijk”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuwe takeaway Sailor Seafood spitst zich op zeevruch­ten met huisgemaak­te dipsauzen toe: “Onze aanpak is uniek in de regio Kortrijk”

  Kortrijkzane Sarah Van Steenkiste (30) start Sailor Seafood. De nieuwe takeaway legt zich toe op verse zeevruchten. “Net iets anders dan een traditionele zeevruchtenschotel, want we zorgen voor lekkere huisgemaakte dipsauzen en bijgerechten. Zo’n aanbod heb je via takeaway nog niet in de regio. Daar brengt Sailor Seafood verandering in”, zegt Sarah. Ze deed inspiratie op in Portugal.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen