Borgerhoff
Volledig scherm
© Borgerhoff

Nachtwerken aan sporen houden omwonenden wakker: “Buurt niet op de hoogte gebracht, dat is verkeerd”

KortrijkEr zijn deze week onderhoudswerken aan sporen in het rangeerstation in de Marksesteenweg in Kortrijk. Die gebeuren ’s nachts, tot ongenoegen van omwonenden die uit hun slaap gehouden worden. “We gingen in de fout door de buurt vooraf niet op de hoogte te brengen”, geeft woordvoerder Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel toe. “Onze excuses hiervoor. De werken zijn na vrijdagnacht voorbij.”

  1. PORTRET. Als 2-jarige vluchtte ze met haar ouders uit Libanon, vandaag ontvangt ze in ons land eredoctoraat: wie is mensenrechtenadvocate Amal Clooney?
    PREMIUM
    1

    PORTRET. Als 2-jarige vluchtte ze met haar ouders uit Libanon, vandaag ontvangt ze in ons land eredocto­raat: wie is mensenrech­ten­ad­vo­ca­te Amal Clooney?

    Vandaag wordt Amal Clooney (45) in Kortrijk verwacht om een eredoctoraat van de KU Leuven in ontvangst te nemen. De mensenrechtenadvocate is bij het grote publiek bekend als de vrouw van filmster George Clooney (61), maar eerlijk is eerlijk: nog voor ze hem leerde kennen, had ze al een carrière om u tegen te zeggen. Er zullen trouwens erg strenge veiligheidsmaatregelen gelden, want Amal staat op haar privacy.