Charlotte Velghe, bij de winterhut van La Bodeguita del Medio
Volledig scherm
Charlotte Velghe, bij de winterhut van La Bodeguita del Medio © Henk Deleu

Nachtleven ligt weer stil, Cubaanse bar past zich aan met winterhut: “We geven niet op”

KortrijkOok in Kortrijk bloedt het nachtleven (weer) hard, door de huidige coronamaatregelen. In een poging het hoofd boven water te houden, gooien de zaakvoerders van La Bodeguita del Medio het roer om door hun terras om te vormen tot winterhut. “Nog een keer sluiten doet ons de das om, dat kunnen we niet aan. Maar we blijven positief ingesteld”, vertelt Charlotte Velghe.

 1. Bryan Reynolds kan zondag zijn debuut maken voor KV Kortrijk: “Club Brugge en Anderlecht hadden ook interesse”
  Voetbal 1A

  Bryan Reynolds kan zondag zijn debuut maken voor KV Kortrijk: “Club Brugge en Anderlecht hadden ook interesse”

  Bryan Reynolds stond in de belangstelling van Anderlecht, maar koos ervoor om de kleuren van KV Kortrijk te verdedigen. De 20-jarige huurling van de Italiaanse topploeg AS Roma kan zondagavond zijn debuut maken voor de Veekaa. KVK neemt het dan in het Guldensporenstadion op tegen landskampioen Club Brugge. Ook blauw-zwart had voor zijn transfer naar de Italiaanse hoofdstad interesse in de Amerikaan.
 2. Guldensporencollege vraagt duidelijke regels: “Ook wij sluiten niet automatisch klassen vanaf vier besmettingen”
  Kortrijk

  Guldenspo­ren­col­le­ge vraagt duidelijke regels: “Ook wij sluiten niet automa­tisch klassen vanaf vier besmettin­gen”

  Het Guldensporencollege Kaai schakelt tot en met vrijdag 28 januari over naar afstandsonderwijs. “Uit noodzaak, want er zijn te veel leerkrachten afwezig door besmettingen”, zegt algemeen directeur Elke Vandekerckhove. Maar het Guldensporencollege sluit net zoals de secundaire scholengroep Rhizo niet automatisch meer klassen vanaf vier besmettingen. “We willen duidelijke regels.”
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenvaller voor mijn studies”
  Kortrijk/Vleteren

  Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenval­ler voor mijn studies”

  Floris Cathry uit Vleteren is een ontgoocheling rijker. De jongeman is niet bang om als werkstudent de handen uit de mouwen te steken, ook tijdens zijn studies, maar nu werd hij het slachtoffer van een laffe diefstal, op zijn kot in Kortrijk. Onder meer zijn laptop, met daarop waardevolle informatie voor zijn studie, is verdwenen. “Ik overleef dit wel, maar leuk is anders.”