De schade aan het Kortrijkse stationstoilet, dat voorzien is op het gebruik door minder mobiele mensen, is aanzienlijk.
Volledig scherm
De schade aan het Kortrijkse stationstoilet, dat voorzien is op het gebruik door minder mobiele mensen, is aanzienlijk. © Hans Verbeke

Nachtelijke brandstichting in stationstoilet: drie van de vier verdachten zijn minderjarig

KortrijkIn een toilet van het station in Kortrijk werd in de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht. De schade is aanzienlijk. De politie pakte vier verdachten op.

 1. Unwrap lanceert ambitieus programma met topsprekers zoals Clair Bellens van ILM, Europese jobbeurs en optreden van Compact Disk Dummies

  Unwrap lanceert ambitieus programma met topspre­kers zoals Clair Bellens van ILM, Europese jobbeurs en optreden van Compact Disk Dummies

  Kortrijk vormt op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober het epicentrum van de entertainmentindustrie, met de eerste editie van het digital entertainment festival Unwrap. “Het wordt een tweedaagse vol inspirerende gesprekken op het snijpunt van gaming, muziek, film,… ‘The future of entertainment’ zal te voelen, te horen en te zien zijn in Kortrijk”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). De ticketverkoop is nu gestart.
 2. Papa Frank en mama Karen vieren met fans WK-brons van Alec Segaert: “Hij zet Lendelede op de wereldkaart”
  PREMIUM
  Lendelede

  Papa Frank en mama Karen vieren met fans WK-brons van Alec Segaert: “Hij zet Lendelede op de wereld­kaart”

  Twee op een rij voor Alec Segaert. Na het EK-goud heeft de Lendeledenaar nu een bronzen medaille behaald in het WK tijdrijden bij de junioren in de wacht gesleept. “Zonder mijn fans had ik het nooit gehaald”, zei de ex-triatleet na zijn knalprestatie en dat hoorden ze in café De Kluisberg in Lendelede maar wat graag. Daar verzamelden dinsdagavond niet alleen zijn trouwe supporters. Ook vader Frank en mama Karen kwamen mee van de feestvreugde genieten.
 3. Gelegenheidsverdediger Kevin Vandendriessche (KVK) reageert teleurgesteld na derby tegen Zulte Waregem: “Door beginnersfouten winnen we niet”
  Voetbal 1A

  Gelegen­heids­ver­de­di­ger Kevin Vanden­dries­sche (KVK) reageert teleurge­steld na derby tegen Zulte Waregem: “Door beginners­fou­ten winnen we niet”

  KV Kortrijk had alles onder controle in de West-Vlaamse derby tegen Zulte Waregem, maar de Kortrijkzanen gooiden in de slotfase de drie punten te grabbel. Ze gaven een comfortabele 0-2 voorsprong uit handen en speelden nog 2-2 gelijk. De teleurstelling was enorm na de wedstrijd. Vooral bij sterkhouder Kevin Vandendriessche kwam het gelijkspel hard aan.