Louis Hauw uit Kortrijk zal een stevige douche nodig hebben, na de doop...
Volledig scherm
Louis Hauw uit Kortrijk zal een stevige douche nodig hebben, na de doop... © Peter Lanssens

Na twee jaar weer doop in Kulak: “Lekker vuil worden, zonder integriteit van studenten aan te tasten”

Kortrijk/WaregemVoor het eerst in bijna twee jaar een normaal academiejaar in hogescholen en universiteiten, dus hernemen ook de studentendopen. We trokken woensdagnamiddag naar universiteit Kulak in Kortrijk. “We kregen een weerbots omdat we door corona een generatie oversloegen, maar nu zijn we terug met 150 ingeschreven feuten, wat echt veel is”, zegt preses Pieter-Jan Geeraerts.

 1. “We hebben extra personeel nodig”: Spaghettirestaurant Bavet neemt vliegende start in Kortrijk
  Kortrijk

  “We hebben extra personeel nodig”: Spaghetti­restau­rant Bavet neemt vliegende start in Kortrijk

  Het zat woensdagavond, op de openingsdag, meteen vol bij spaghettirestaurant Bavet. Manager Eline Defresne (29) uit Heule straalde. “Deze job is op mijn lijf geschreven omdat hier naast de heerlijke spaghetti ook de beleving centraal staat.” Het hoekpand waar vroeger brasserie Falstaff zat, toont weer karakter dankzij een opvallende voorgevel uit glas en een hip interieur.
 2. “Dubbel gevaccineerde leerkrachten raken tot drie keer besmet en zijn serieus ziek”: Coronacrisis onhoudbaar in Katholieke Basisscholen Kortrijk
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Dubbel gevacci­neer­de leerkrach­ten raken tot drie keer besmet en zijn serieus ziek”: Coronacri­sis onhoudbaar in Katholieke Basisscho­len Kortrijk

  Op een afkoelingsweek in het onderwijs is het nog wachten tot 20 december, maar in scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) zitten momenteel twaalf klassen in quarantaine. “De leerkrachten zijn zeer flexibel, maar iedereen zit op het einde van zijn Latijn. Ik ben héél boos, ja. Dit is geen manier van werken meer”, vertelt KBK-woordvoerder Rik Bossuyt.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.