En of de studenten er zin in hadden, op het Schouwburgplein in Kortrijk
Volledig scherm
En of de studenten er zin in hadden, op het Schouwburgplein in Kortrijk © Henk Deleu

Na drie jaar eindelijk weer massacantus, 350 studenten zijn present

KortrijkStudentenclubs bliezen woensdagavond verzamelen op het Schouwburgplein, voor de eerste massacantus sinds 2019. In 2020 en 2021 kon het niet, door corona. Er daagden zo’n 350 studenten op, ongeveer evenveel als in 2019. Er werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om een doopcharter te ondertekenen.

 1. Plan voor 180 meter hoge Barco windturbine stuit op buurtprotest: “Het gebied is niet geschikt en zal dat nooit zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Plan voor 180 meter hoge Barco windturbi­ne stuit op buurtpro­test: “Het gebied is niet geschikt en zal dat nooit zijn”

  Het plan van Barco om een 180 meter hoge turbine bij het hoofdkwartier One Campus op Hoog Kortrijk te bouwen, krijgt tegenwind. Zo’n 400 omwonenden verenigen zich in buurtcomité ‘Geen Windturbine Barco’. Ze bundelen bezwaarschriften en onderzoeken welke juridische stappen er mogelijk zijn. Ter vergelijking: de Daltons windturbines op het bedrijvenpark Evolis zijn 150 meter hoog.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.