Zaakvoerder Kenneth Deryckere bij de ijsbaan.
Volledig scherm
Zaakvoerder Kenneth Deryckere bij de ijsbaan. © Peter Lanssens

Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacrisis”

KortrijkVorige maand zochten 75.000 mensen op Google wanneer De Piste in Kortrijk, de enige ijsbaan in het zuiden van West-Vlaanderen, weer voor publiek schaatsen zou heropenen. Op vrijdag 15 oktober is het zover, na een bijna onafgebroken coronasluiting van 576 dagen. Met een pak nieuwigheden. “Zo hebben we een nieuwe tribune gebouwd, terwijl ook de bar grondig werd vernieuwd”, zegt zaakvoerder Kenneth Deryckere (36) uit Harelbeke.

 1. “Nog zo’n rampjaar en we komen pas echt in de problemen”: water staat ijsbanen aan de lippen
  PREMIUM
  Vlaanderen

  “Nog zo’n rampjaar en we komen pas echt in de problemen”: water staat ijsbanen aan de lippen

  De Wilrijkse ijspiste Antarctica, de grootste van ons land, zit in moeilijke papieren. Door de coronamaatregelen kon er dit jaar amper geschaatst worden en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort zal wijzigen. Ondertussen lopen de kosten wel op. Antarctica is bovendien niet de enige. “Ik ben bang dat veel collega’s het niet zullen overleven”, verwoordt Kathleen Geerts van Ice Skating Center Mechelen het.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.