De doortocht van het Vlastreffen op zondag 29 augustus, in de Leiestraat in Kortrijk
Volledig scherm
De doortocht van het Vlastreffen op zondag 29 augustus, in de Leiestraat in Kortrijk © Henk Deleu

Na 161 snelheidsboetes voor motards: Vlastreffen laat verkenners naar politiecontroles speuren

Kortrijk/Ronse161 van de 1.500 deelnemers van het Vlastreffen zijn in Ronse beboet voor overdreven snelheid. Sommige motards vermoeden dat er politiezones het Vlastreffen een ideaal moment vinden voor controles. De organisatoren zetten volgend jaar als tegenreactie tientallen verkenners in, om op zoek te gaan naar controles van de politie en zo motards tijdig te waarschuwen om zich aan de snelheidsbeperkingen te houden. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Cafébaas waarschuwt voor oplichter: “Hij doet zich voor als drummer van Frans Bauer of organisator van een cyclocross”
  PREMIUM
  Bavikhove/Harelbeke/Tielt

  Cafébaas waarschuwt voor oplichter: “Hij doet zich voor als drummer van Frans Bauer of organisa­tor van een cyclocross”

  Tientallen zelfstandigen uit Bavikhove, Hulste en Harelbeke, maar ook in de ruimere regio rond Kortrijk zijn de voorbije maanden slachtoffer geworden van een 57-jarige oplichter uit Bavikhove. Hij vraagt sponsorgeld voor de organisatie van een cyclocross, maar die blijkt niet te bestaan. De verdachte is niet aan zijn proefstuk toe. Cafébaas Pedro Naert wil iedereen waarschuwen.
 3. Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervolging
  Kortrijk

  Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervol­ging

  Twee mannen zijn veroordeeld tot vier en zeven maanden effectieve celstraf voor witwaspraktijken. De politie kreeg beide mannen in het vizier toen ze hen aan een hoge snelheid voorbijreden op de E17 in Kortrijk. De politie zette de achtervolging in, waarna de inzittenden op de vlucht sloegen. Toen ze hen toch aan de kant konden zetten, steeg een sterke cannabisgeur op uit hun auto. Na een controle van hun auto bleek maar er liefst 18.805 euro cash te zijn verstopt. “Eén van hen werd al een aantal keer aangetroffen met grote sommen geld. Er zijn duidelijke aanwijzingen van witwaspraktijken”, zei het openbaar Ministerie tijdens het proces. Beiden daagden niet op in de rechtbank en de rechter volgde het standpunt van het Openbaar Ministerie. Naast de celstraffen hebben beiden ook een geldboete van 1.600 euro opgelopen en heeft de rechter in totaal zo’n 2.000 euro vermogensvoordeel voor beiden verbeurd verklaard.