Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen Axel Ronse gaf alvast het goeie voorbeeld, door schoenen te gaan kopen bij Deltour in de Korte Steenstraat.
Volledig scherm
Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen Axel Ronse gaf alvast het goeie voorbeeld, door schoenen te gaan kopen bij Deltour in de Korte Steenstraat. © RV

N-VA houdt actie met waardebonnen om lokaal shoppen te promoten

KortrijkNu de wintersolden gestart zijn, lanceert de afdeling van N-VA in Kortrijk een oproep om lokaal te blijven kopen. Om die boodschap kracht bij te zetten, houdt N-VA een actie met te winnen waardebonnen, om de Kortrijkzanen extra te motiveren. De leden van N-VA zelf kregen al een Kortrijk Cadeaubon van 10 euro. “Koop lokaal is meer dan ooit belangrijk om de lokale economie in 2021 opnieuw te laten floreren”, zegt Kortrijks N-VA-schepen en Vlaams parlementair Axel Ronse. 

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Buurt verzet zich tegen plannen Bouw Paul Huyzentruyt: “Als kasseiweg verdwijnt, rijden er tot 1.000 wagens per dag door wijk vol jonge gezinnen”
  Heule/Bissegem

  Buurt verzet zich tegen plannen Bouw Paul Huyzen­truyt: “Als kasseiweg verdwijnt, rijden er tot 1.000 wagens per dag door wijk vol jonge gezinnen”

  Bouwpromotor Paul Huyzentruyt wil op de grens van Heule met Bissegem drie woonblokken bouwen en vroeg daar een omgevingsvergunning voor aan. Als de plannen realiteit worden, verdwijnt kasseiwegje Siberie Reke. Dat is een doorn in het oog van veel buurtbewoners. Omdat automobilisten dan andere wegen zouden opzoeken, in een wijk vol jonge gezinnen.
 1. Howest-docente Michèle Nolf (58) aan pancreaskanker overleden: “Ze had een groot hart voor al haar studenten”
  PREMIUM
  Kortrijk/Marke

  Howest-docente Michèle Nolf (58) aan pancreas­kan­ker overleden: “Ze had een groot hart voor al haar studenten”

  Docente Michèle Nolf (58) - die wegens ziekte al enkele jaren geen les meer gaf aan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) - is afgelopen zondag overleden. Ze was geliefd bij de vele duizenden studenten die ze altijd met veel warmte onder haar vleugels nam. “Ze bezweek helaas aan de gevolgen van pancreaskanker”, zegt algemeen Howest-directeur Lode De Geyter.