Op de achtergrond ziet u de dansers van Dursin, na de opening van de mysterieuze box.
Volledig scherm
Op de achtergrond ziet u de dansers van Dursin, na de opening van de mysterieuze box. © Henk Deleu

Mysterieuze box op verlaagde Leieboorden kondigt Boektopia aan

KortrijkDe mysterieuze box met aftelklok op de verlaagde Leieboorden is zaterdagochtend geopend. Jommeke, Suske en Wiske stapten naar buiten. Dansers van Dursin brachten na de onthulling een dansact. De onthulling vormt het startschot van de laatste week richting Boektopia: een nieuw boekenevenement van zaterdag 30 oktober tot en met maandag 1 november in Kortrijk Xpo.

 1. Kristof D’Haene en KV Kortrijk bekeren verder: “Ik ben weer helemaal terug”
  Voetbal Eerste klasse A

  Kristof D’Haene en KV Kortrijk bekeren verder: “Ik ben weer helemaal terug”

  Na vier gelijke spelen op rij in de competitie weet KV Kortrijk weer wat winnen is. De Kerels versloegen KV Oostende met het kleinste verschil in de achtste finales van de Croky Cup en schaarden zich zo bij de laatste acht. Kristof D’Haene was wederom belangrijk met een schitterende assist. De aanvoerder van de Veekaa groeit week na week en is klaar om zaterdag zijn ex-ploeg Cercle Brugge te bekampen.
 2. Handtassenatelier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er rechtstreeks bij ambachtslui”
  Heule

  Handtasse­nate­lier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er recht­streeks bij ambachts­lui”

  Ondernemersdorp Muster in Heule vormt zondag voor het eerst het decor voor Lokaal Boetiek. “Je koopt er rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires,…”, zegt organisator Sjarel Buysschaert. Lokaal Boetiek werkt samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn.
 3. Shakira (18) gaat in Dance Dreams tot uiterste om top danswereld te bereiken, samen met papa Joannito (46)
  Kortrijk

  Shakira (18) gaat in Dance Dreams tot uiterste om top danswereld te bereiken, samen met papa Joannito (46)

  Shakira Mahieu uit Kortrijk zit in Dance Dreams. Het nieuwe realityprogramma is vanaf eind december op Play5 en GoPlay te volgen. Shakira, die een half jaar geleden haar oma verloor, staat bekend voor haar emotionele choreografieën, die gevoelige verhalen uitbeelden. “Mijn mama zou zo trots geweest zijn op haar kleindochter”, zegt vader Joannito Mahieu. “Ik ben dankbaar voor deze kans, het was een fantastisch avontuur”, vertelt Shakira.