Een beeld van de box, vanmorgen vroeg. Bovenaan zie je de aftelklok, aan de zijkanten het groot vraagteken en de slogans
Volledig scherm
Een beeld van de box, vanmorgen vroeg. Bovenaan zie je de aftelklok, aan de zijkanten het groot vraagteken en de slogans © RV

Mysterieuze box duikt op verlaagde Leieboorden op

KortrijkAan de verlaagde Leieboorden, aan restaurant Va et Vient, staat sinds woensdagavond een mysterieuze box van vier op vier meter.

 1. Politie waarschuwt appartementsbewoners: “Doe niet zomaar de gemeenschappelijke deur open”
  Kortrijk/Kuurne/Lendelede

  Politie waarschuwt apparte­ments­be­wo­ners: “Doe niet zomaar de gemeen­schap­pe­lij­ke deur open”

  “Open de gemeenschappelijke deur tot je appartementsgebouw niet zomaar.” Dat is de raad die gemeenschapswachten, een wijkagent en aspirant politie-inspecteurs vrijdag gaven aan appartementsbewoners in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. “De deur zomaar openen is de hoofdoorzaak van inbraken”, legt Kris D’hondt van de stedelijke preventiedienst van de stad Kortrijk uit.
 2. Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nieuwe coronamaat­re­ge­len zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

  Zoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.