De vernieuwing van Track werd eerder al ingezet. Hier zien we de heropening van het vernieuwde muziekcentrum, eind 2017 in precoronatijden. Nu volgt de verdere afwerking.
Volledig scherm
De vernieuwing van Track werd eerder al ingezet. Hier zien we de heropening van het vernieuwde muziekcentrum, eind 2017 in precoronatijden. Nu volgt de verdere afwerking. © Henk Deleu

Muziekcentrum Track wordt afgewerkt, blikvanger is nieuwe repetitiezaal voor koren en orkesten

KortrijkMuziekcentrum Track wordt verder afgewerkt tot dé muzieksite van de stad. De blikvanger is een nieuwe repetitiezaal voor koren en orkesten van 160 vierkante meter groot en met een maximumcapaciteit van vijftig personen. Het schepencollege keurde het voorontwerp van DIAL Architects goed.

 1. Op huizenjacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Op huizen­jacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”

  De bouw van een nieuw, hypermodern Community House is er net gestart, de Heldentorens worden steeds zichtbaarder en de volledige doortocht van de deelgemeente krijgt een make-over. Ja, Heist-aan-Zee ís hip en trendy. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Want de meest mondaine kustgemeente van ons land is meer dan Knokke of het Zoute alleen. Op huizenjacht in deelgemeente Heist met Sacha Vanrafelghem en Willem Cauwels van Willem Cauwels Real Estate.
 2. “Iedereen was welkom bij warme moederkloek en goedlachse Maria”: bekendste cafébazin van Wevelgem overleden
  PREMIUM
  Wevelgem/Kortrijk

  “Iedereen was welkom bij warme moeder­kloek en goedlachse Maria”: bekendste cafébazin van Wevelgem overleden

  Maria Feys (80), 55 jaar dé barvrouw achter de toog van gewezen bruine kroeg De Nieuwe Weegbrug, is niet meer. De bekendste cafébazin van Wevelgem overleed zaterdag in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. “Haar grootste geluk was onder de mensen zijn en een praatje slaan”, zeg Jean-Marie Vandendriessche, voorzitter van de vzw Kindia waar Maria meter was. “Ze was een volksfiguur.”
 1. Doek over Groothandelsmarkt valt definitief, handelaars mogen na 15 februari niet meer binnen: “Toon in de brief is weinig respectvol”
  Heule

  Doek over Groothan­dels­markt valt definitief, handelaars mogen na 15 februari niet meer binnen: “Toon in de brief is weinig respectvol”

  Met een uitspraak van de rechtbank in september kwam na een jarenlange strijd een einde aan de groothandelsmarkt in Heule. Nu hebben de laatste betrokken handelaars een brief gekregen van de stad Kortrijk dat ze zullen optreden wanneer ze na 15 februari nog gebruik maken van de hal. “Waar is het respect?”, vragen raadsleden Pieter Soens (CD&V)en Matti Vandemaele (Groen) zich af.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.