Een sfeerbeeld in de Broeltuin, tijdens de zomer van 2019
Volledig scherm
Een sfeerbeeld in de Broeltuin, tijdens de zomer van 2019 © stad Kortrijk

Mooiste stadstuin van Kortrijk en deelgemeenten verwelkomen weer openluchtcinema, voor 2 euro pik je al film mee

KortrijkEr is deze zomer, na een onderbreking in 2020 door corona, weer cinema in openlucht in de Broeltuin nabij de verlaagde Leieboorden en in deelgemeenten.

 1. Izegem na thriller voorbij Kortrijk naar volgende bekerronde
  HANDBAL BEKER VAN BELGIË

  Izegem na thriller voorbij Kortrijk naar volgende bekerronde

  De eerste wedstrijd na acht maand onderbreking werd voor Apolloon Kortrijk en HC Izegem meteen een klepper van formaat. In de eerste ronde van de Beker van België stonden beide eerstenationalers tegenover elkaar. In een uitermate sfeervolle Lange Munte ging Izegem met het kleinste verschil en de zege lopen: na een uur wees het scorebord 19-20 aan en zo mogen de Izegemnaars na ‘de swarming derby’ naar de volgende bekerronde.
 2. Kortrijk sleutelt aan één woonmaatschappij tegen 2023: “We gaan naar 3.500 sociale huurwoningen en verbeteren en verhogen kwaliteit”
  Kortrijk

  Kortrijk sleutelt aan één woonmaat­schap­pij tegen 2023: “We gaan naar 3.500 sociale huurwonin­gen en verbeteren en verhogen kwaliteit”

  Een door de Vlaamse regering goedgekeurd ontwerpdecreet legt op dat sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen moeten gaan tegen januari 2023, tot één woonmaatschappij per stad of gemeente. Schepen van Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester) zal tijdens de gemeenteraad van oktober een voorstel van werkingsgebied voor Kortrijk toelichten, want het is een complexe oefening. Ook CD&V vraagt al een tijdje naar een stand van zaken, namens gemeenteraadslid Carol Leleu.