Een stralende Uma (centraal), samen met zaakvoersters Nina Manderick (links) en Ursy Pattyn van café 't Plein. Merk ook de groene Bar Uma t-shirts op.
Volledig scherm
Een stralende Uma (centraal), samen met zaakvoersters Nina Manderick (links) en Ursy Pattyn van café 't Plein. Merk ook de groene Bar Uma t-shirts op. © Peter Lanssens

Mol Uma onthult wens op meet & greet: “Ik droom van een eigen cafeetje”

KortrijkHet plezier spatte er vanaf op een meet & greet met Uma Vandemaele (26) aan café ’t Plein in het gelijknamige park. De Kortrijkzanen hebben mol Uma in hun hart gesloten. “Vooral de vele glimlachende kinderen doen me deugd, want ik hou van plezier en geluk. En zo denk ik terug aan vroeger, want ik was als kind zelf al fan van De Mol”, vertelt Uma.

 1. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.