Wouter (links) en Lien Veys van Modde, samen met Geert Rottiers van Alvodak
Volledig scherm
Wouter (links) en Lien Veys van Modde, samen met Geert Rottiers van Alvodak © Modde/Alvodak

Modde Bouwmaterialen neemt Alvodak over: “We zijn dé groothandel voor de bouwschil”

Heule/AalstModde Bouwmaterialen uit Heule neemt het Aalsterse Alvodak over. De overname kadert in de verdere toekomstplannen en groei van de Heulse dak- en gevelspecialist. Na de opening van een nieuwe vestiging in Nijvel eerder dit jaar, zorgt de overname van Alvodak ervoor dat Modde Groep nu zeven vestigingen heeft: Heule, Merelbeke, Oostkamp, Frameries, Doornik, Nijvel en Aalst.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
 3. “Kom je schilderijen tonen, durf advies vragen en doe mee”: creatieve vrouwen van Magnolia Collective houden open ateliers in Astridpark
  Kortrijk

  “Kom je schilderij­en tonen, durf advies vragen en doe mee”: creatieve vrouwen van Magnolia Collective houden open ateliers in Astridpark

  Al kennisgemaakt met Magnolia Collective? Creatieve vrouwen ‘empoweren’ er elkaar en anderen. Ze hebben goed nieuws, want ook dit jaar mogen ze een vroeger kaartershuisje in het Astridpark gebruiken. En daar gaan ze nu gratis toegankelijke open ateliers houden. “Kom af. Iedereen heeft talent. En bij ons vind je enkel positieve energie”, zegt kunstenares Mónica Villarroel.