“Het Mobiel Recyclagepunt, dat eind september 2020 van start ging, is dus voor veel Kortrijkzanen uitgegroeid tot dé manier om zich te ontdoen van hun klein recycleerbaar afval”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe.
Volledig scherm
“Het Mobiel Recyclagepunt, dat eind september 2020 van start ging, is dus voor veel Kortrijkzanen uitgegroeid tot dé manier om zich te ontdoen van hun klein recycleerbaar afval”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe. © Kortrijk

Mobiel Recyclagepunt trekt in januari en februari naar vier nieuwe locaties

kortrijkIets meer dan 77.000 inwoners in Kortrijk, en het Mobiel Recyclagepunt en de groenkar waren vorig jaar samen goed voor meer dan 50.000 bezoekjes. Een succes dus wel. Naast de tien vaste stopplaatsen worden de komende twee maanden vier nieuwe locaties aangedaan.

  1. Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023
    PREMIUM
    Kortrijk/Harelbeke

    Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023

    De E17 in Kortrijk krijgt een snelheidsverlaging tot maximaal 100 kilometer per uur. Wellicht in de loop van 2023, maar dat is af te wachten. Dat bevestigen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). De stad Kortrijk is al jaren vragende partij voor een verlaging van de toegelaten snelheid tot 90 kilometer per uur. Het wordt dus 100 kilometer per uur. “Het is de normaalste zaak ter wereld”, reageert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).