Mascotte Kick kwam vandaag knuffelen met de kinderen in de wachtrij.
Volledig scherm
Mascotte Kick kwam vandaag knuffelen met de kinderen in de wachtrij. © Henk Deleu

Minder bezoekers in zwembad door De Warmste Week: “Helft minder inkomsten in december”

De Warmste Week mag dan al 137.000 Vlamingen naar Kortrijk Weide gebracht hebben, in het zwembad hebben ze daar alleszins niet veel van gemerkt. Integendeel, De Warmste Week heeft het zwembad zelfs een pak bezoekers gekost. “Zo’n evenement zet Kortrijk op de kaart, dus we zijn niet tegen een eventuele terugkeer”, zegt Elewin Werbrouck van Lago. “Maar dan moet de mobiliteit beter bekeken worden, want De Warmste Week heeft onze kerstvakantie geen deugd gedaan.”

 1. KV Kortrijk ontvangt Anderlecht zonder publiek: “Teleurgesteld, we deden er àlles aan om het zo coronaveilig te houden”
  Kortrijk

  KV Kortrijk ontvangt Anderlecht zonder publiek: “Teleurge­steld, we deden er àlles aan om het zo coronavei­lig te houden”

  De stilte regeert vrijdagavond in het Guldensporenstadion, waar ‘de Kerels’ RSC Anderlecht ontvangen. De 2.200 al geregistreerde supporters blijven thuis, nu de coronamaatregelen verder verstrengen. “We zijn teleurgesteld, onze medewerkers hebben zich in alle bochten gewrongen om het zo coronaveilig mogelijk te maken”, zegt commercieel KVK-manager Jelle Brulez. “Laat me wel ook duidelijk zijn dat we als club niet boven het maatschappelijk belang staan. We zijn geen virologen en pretenderen zeker niet dat we het beter weten.”
 2. Drie Kortrijkse horecazaken bieden topgerechtjes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”
  Kortrijk

  Drie Kortrijkse horecaza­ken bieden topgerecht­jes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”

  Uit vriendschappen ontstaan mooie initiatieven, ook in de horeca. Eethuis Parazaar, koffiehuis en wereldkeuken Chin Chin en eetkroeg Vesper bieden in deze donkere coronadagen hun meest populaire gerechtjes samen in een en dezelfde takeaway aan. “We zijn allemaal positief ingestelde mensen en hopen dat ons project een succes wordt. Wie wat verkoopt doet er niet toe, we verdelen de winst netjes in drie. Dat is gewoon het eerlijkst”, vertelt Charlotte Vanfleteren van Parazaar. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.