De Budastraat, op een archiefbeeld van september 2019
Volledig scherm
De Budastraat, op een archiefbeeld van september 2019 © Henk Deleu

Miljoenste fietser passeert in Budastraat: “Recordaantal in 2019"

0 reacties

 1. Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen reageert op Overlegcomité: “Goed dat er geen corona jojobeleid gevoerd wordt”
  Kortrijk

  Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen reageert op Overlegco­mité: “Goed dat er geen corona jojobeleid gevoerd wordt”

  Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen - stelt vast dat het overlegcomité vasthoudt aan het pad dat voor de zomer is afgesproken. De besmettingscijfers stijgen licht, maar niet in die mate dat de zorgsector weer onder druk dreigt te komen. De vaccinatiegraad stijgt snel. Voka West-Vlaanderen roept overheden op om de succesvolle vaccinatiecampagne verder te zetten, met aandacht voor regio’s en groepen waar de vaccinatiegraad achterop hinkt.
 2. 8.000 avonturiers krijgen satelliettrackers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”
  Kortrijk

  8.000 avontu­riers krijgen satelliet­trac­kers van Kortrijkse firma: “We stuurden al eens een helikopter, voor een reiziger met gebroken been”

  Reisonderneming Travelbase rust tot midden september ruim 8.000 reizigers met een waterbestendige satelliettracker van het Kortrijks technologiebedrijf GeoDynamics uit. De trackers maken het reizen ‘in eigen bubbel’ in afgelegen natuurgebieden in Ijsland, Noorwegen, Zweden en de Balkan veiliger. Waar Travelbase trektochten en reizen met kano of kajak houdt. Travelbase weet dankzij de trackers waar elke reiziger zich precies bevindt. Wie in nood is, kan op de SOS-knop van de tracker drukken. Wat indien nodig meteen lokale hulpdiensten alarmeert.