Het nieuwe bestuur van Jong N-VA 1302. Rechts zien we Kortrijks schepen Axel Ronse
Volledig scherm
Het nieuwe bestuur van Jong N-VA 1302. Rechts zien we Kortrijks schepen Axel Ronse © RV

Mike (24) is nieuwe voorzitter Jong N-VA 1302

KortrijkJong N-VA 1302 – de jongerenafdeling van Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Zwevegem – heeft een nieuw bestuur. Giovanny Saelens (30) geeft als voorzitter de fakkel door aan Mike Verslijpe (24) uit Kortrijk. Anke Seynaeve (28) uit Kortrijk is secretaris, Laurens Goeminne (24) uit Harelbeke blijft penningmeester. De nieuwe bestuursploeg is de komende twee jaar aan zet.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Omikron raast: in week tijd 2.115 Kortrijkzanen en 7.819 Zuid-West-Vlamingen positief
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Omikron raast: in week tijd 2.115 Kortrijkza­nen en 7.819 Zuid-West-Vlamingen positief

  Er waren tijdens de week van dinsdag 11 tot en met maandag 17 januari 7.819 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 3.145 (+67 procent) meer dan vijf dagen geleden. Omikron raast dus ook door onze regio verder. En het einde lijkt niet in zicht, want op maandag 17 januari was er een absoluut dagrecord met 2.052 vastgestelde besmettingen. “Alle records worden gebroken”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsvereniging W13. “In één week tijd raakte 2,5 procent van alle Zuid-West-Vlamingen en 2,7 procent van alle Kortrijkzanen besmet.”