Miep Lambrecht (links) voelt zich gesterkt door de grote opkomst afgelopen zondag op een betogingsmars in Brussel (beeld rechts), om nu komende zaterdag in Kortrijk haar koffieklets op de verlaagde Leieboorden te houden
Volledig scherm
PREMIUM
Miep Lambrecht (links) voelt zich gesterkt door de grote opkomst afgelopen zondag op een betogingsmars in Brussel (beeld rechts), om nu komende zaterdag in Kortrijk haar koffieklets op de verlaagde Leieboorden te houden © Peter Lanssens/Dieter Nijs

Miep (44) houdt koffieklets rond coronabeleid: “We willen gelijke behandeling van iedereen, met of zonder prik”

KortrijkMiep Lambrecht nodigt iedereen op zaterdag 27 november op ‘Koffie drinken aan de verlaagde Leieboorden’ in Kortrijk uit. Niét om te rellen, wél om te discussiëren over het federaal coronabeleid. “Want het ís voer voor discussie. Zo zijn we met veel gelijkgestemden die het Covid Safe Ticket discriminerend vinden. Dat merkte ik ook op de betogingsmars afgelopen zondag in Brussel.”

  1. Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwinning”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwin­ning”

    De Brugse bieroorlog kent z’n ontknoping. De rechter in Gent besliste dat brouwer Stéphane Kolijn zijn biermerken ‘Brugse Beer’ en ‘Beer van Brugge’ mag blijven verkopen. Al is er wel één opvallende voorwaarde: hij mag dat niet in Brugge doen. Klinkt absurd, maar voor Stéphane voelt het als een overwinning. Hij moet de komende dagen wel verplicht alle flesjes uit de Brugse supermarkten, drankencentrales en cafés halen. “Ondertussen bedachten we al een oplossing om het bier ook in eigen streek perfect legaal te kunnen verkopen”, zegt de brouwer.