Mieke kreeg via Facebook en later WhatsApp te maken met een Fransman die binnen de kortste keren ‘stapelverliefd’ op haar werd. Achteraf kwam de ontnuchtering.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke kreeg via Facebook en later WhatsApp te maken met een Fransman die binnen de kortste keren ‘stapelverliefd’ op haar werd. Achteraf kwam de ontnuchtering. © Henk Deleu

Mieke (61) speelt 200.000 euro kwijt aan gewiekste oplichters: “Het klonk zo mooi, maar ik heb niks meer”

KortrijkVan de hemel naar de hel. Het overkwam een 61-jarige vrouw uit Kortrijk de voorbije maanden. “Op een moment dat ik emotioneel zwak was, werd ik benaderd via Facebook. Ik genoot van de aandacht, de lieve woordjes. Maar ze bleken afkomstig van oplichters. Ze kwamen zo geloofwaardig over dat ik te laat besefte dat het foute boel was. Waar ik me heel mijn leven voor heb krom gewerkt, is verdwenen. Gestolen.”

 1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

  De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.