Mieke kreeg via Facebook en later WhatsApp te maken met een Fransman die binnen de kortste keren ‘stapelverliefd’ op haar werd. Achteraf kwam de ontnuchtering.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke kreeg via Facebook en later WhatsApp te maken met een Fransman die binnen de kortste keren ‘stapelverliefd’ op haar werd. Achteraf kwam de ontnuchtering. © Henk Deleu

Mieke (61) speelt 200.000 euro kwijt aan gewiekste oplichters: “Het klonk zo mooi, maar ik heb niks meer”

KortrijkVan de hemel naar de hel. Het overkwam een 61-jarige vrouw uit Kortrijk de voorbije maanden. “Op een moment dat ik emotioneel zwak was, werd ik benaderd via Facebook. Ik genoot van de aandacht, de lieve woordjes. Maar ze bleken afkomstig van oplichters. Ze kwamen zo geloofwaardig over dat ik te laat besefte dat het foute boel was. Waar ik me heel mijn leven voor heb krom gewerkt, is verdwenen. Gestolen.”

 1. Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”
  Deerlijk/Kortrijk/Kuurne/Harelbeke

  Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”

  Het openbaar ministerie heeft in de correctionele rechtbank van Veurne tot 18 maanden gevangenisstraf gevorderd in een dossier rond spyware. Een 60-jarige man uit Deerlijk gebruikte de software om een jonge kerel te bespieden. Ook de verkopers van de software stonden terecht. “We wisten helemaal niet dat dit strafbaar was.” Het relaas van hoe de mannen te werk gingen.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.