Een sfeerbeeld van de editie in 2019.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van de editie in 2019. © Henk Deleu

Metalfestival Alcatraz gooit handdoek niet: “Grootste deel van ons publiek volledig gevaccineerd”

KortrijkPukkelpop is geannuleerd, maar Alcatraz volgt niet. Het driedaags metalfestival vindt zoals gepland midden augustus op Hoog Kortrijk plaats.

 1. Nu Pukkelpop handdoek in ring gooit, is Paradise City duidelijk: “Ons festival gaat zéker door”
  Perk

  Nu Pukkelpop handdoek in ring gooit, is Paradise City duidelijk: “Ons festival gaat zéker door”

  Pukkelpop trok vrijdag de stekker uit haar editie van dit jaar en dus is er ook onzekerheid over andere festivals. Maar bij Paradise City is men duidelijk: er zal op 13, 14 en 15 augustus gefeest kunnen worden op het kasteeldomein de Ribaucourt in Perk. Nu antigeentesten ook toegestaan zijn, zal Paradise City die testen ook aan de ingang aanbieden. “Dat zal tegen een klein bedrag zijn”, klinkt het.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Energiecrisis stuwt hulpaanvragen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kwetsbaar”
  Kortrijk

  Energiecri­sis stuwt hulpaanvra­gen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenouderge­zin­nen en alleen­staan­den kwetsbaar”

  Het OCMW van Kortrijk voelt het effect van de energiecrisis. Waar er in 2014 nog 3.132 dossiers waren om gezinnen te ondersteunen, zijn er dat nu al 3.850, goed voor een stijging met bijna 23 procent. “We zien voor het eerst een nieuw cliënteel. Mensen met een inkomen uit arbeid die toch hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, zegt schepen van Armoedebestrijding Philippe De Coene.