Het ongeval gebeurde in de 'put', het knooppunt Kortrijk-West van de R8 met de A19.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde in de 'put', het knooppunt Kortrijk-West van de R8 met de A19. © Alexander Haezebrouck

Met 2,48 promille door rood licht op R8: 6 maanden rijverbod, boete en alcoholslot

BissegemEen 40-jarige automobilist die op 12 december 2020 langs de Kortrijkse ring R8 met 2,48 promille alcohol in het bloed door het rood licht reed en een ongeval veroorzaakte, moet zijn wagen 6 maanden langs de kant laten staan. Dat besliste de Kortrijkse politierechter dinsdag.

  1. Bewoners Buda-eiland in beroep tegen project aan parking Broeltorens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Bewoners Bu­da-ei­land in beroep tegen project aan parking Broelto­rens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”

    Omwonenden gaan in beroep tegen een verkavelingsvergunning voor Ciril. Die stadsontwikkelaar plant op de site van gewezen feestzaal Dam 71 op het Buda-eiland 75 nieuwe appartementen en zes woningen. Het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’ vreest voor de leefbaarheid. Oppositiepartijen CD&V en Groen roepen het stadsbestuur op om dringend in gesprek te gaan met het buurtcomité. Het omstreden bouwproject werd maandagavond besproken op de digitale gemeenteraad.