Een illustratiebeeld, in de trouwzaal van het historisch stadhuis.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld, in de trouwzaal van het historisch stadhuis. © Freddy Delagaye

Meer mensen welkom op burgerlijk huwelijk in Kortrijk, bruidspaar mag tot 44 gasten uitnodigen

KortrijkGoed nieuws voor bruidsparen. Door de versoepelingen van coronamaatregelen mogen weer meer mensen een burgerlijk huwelijk bijwonen. In Kortrijk mag een bruidspaar nu tot 44 gasten uitnodigen in het historisch stadhuis. “Het is voor velen de mooiste dag van hun leven. Dan heb je graag zoveel mogelijk vrienden en familie om jou heen. Ik ben dus heel blij voor de koppels”, zegt schepen van Burgerzaken Stephanie Demeyer (Team Burgemeester). Het wordt druk. Er zijn op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni tien burgerlijke huwelijken.

  1. Coronaregels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”
    PREMIUM
    Harelbeke/Kortrijk

    Coronare­gels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”

    Pourquoi Pas, een nieuwe parenclub in Harelbeke, ontvangt nog geen swingers. De opening is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Boven mag je doen wat je wil, zodra je op een matras ligt. Maar beneden in de bar worden we aan banden gelegd. Het is absurd. We koesterden hoop dat de coronamaatregelen snel zouden versoepelen, maar dat is helaas niet het geval”, zeggen de uit Kortrijk afkomstige uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41).