Meer dan 100 inschrijvingen

 1. Supervrijwilliger in coronatijden roept studenten op: “Niet feesten en onnozelaar uithangen, drama dreigt in ziekenhuizen en rusthuizen”
  Kortrijk

  Supervrij­wil­li­ger in coronatij­den roept studenten op: “Niet feesten en onnozelaar uithangen, drama dreigt in ziekenhui­zen en rusthuizen”

  Jean-Philippe Vrijghem (20) richt zich in een opmerkelijk filmpje tot studenten. Daarin roept hij hen op de maatregelen te volgen. “Het is nu niet gepast om te feesten en de onnozelaar uit te hangen”, zegt hij. De supervrijwilliger, die de voorbije maanden al heel wat acties hield in coronatijden, maakte het filmpje na een bezoek aan AZ Groeninge. “Er dreigt een drama en dat terwijl de zorgkundigen al maanden op automatische piloot werken. Ze zijn oververmoeid. Wat van ons gevraagd wordt, is niets in vergelijking met wat zij elke dag doen, ook in rusthuizen.”
 1. Daling van aantal besmettingen in Kortrijk op zondag 18 oktober

  46 positieve testen in Kortrijk op zondag 18 oktober

  In Kortrijk zijn er op één dag 46 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 71. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 316 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kortrijk komt dat getal nu op 410 te liggen. Kortrijk heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Basisschool ‘t Hoge sluit tijdelijk na besmettingen bij leerkrachten, 240 leerlingen blijven thuis
  Kortrijk

  Basis­school ‘t Hoge sluit tijdelijk na besmettin­gen bij leerkrach­ten, 240 leerlingen blijven thuis

  De vrije basisschool ’t Hoge in Kortrijk sluit tot maandag 19 oktober, na enkele besmettingen bij leerkrachten. Dat betekent dat ook alle 240 kleuters en lagere scholieren thuis moeten blijven. “De ouders tonen begrip. Al is het begrijpelijk niet evident om nu nog snel opvang te regelen”, zegt Rik Bossuyt, woordvoerder van de Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK).
 3. Maak kennis met elektrisch autodelen op ‘t Hoge
  Kortrijk

  Maak kennis met elektrisch autodelen op ‘t Hoge

  Er staat sinds kort een elektrische cambiowagen op de parking van i-mens op ‘t Hoge 49 in Kortrijk. De medewerkers van de zorgorganisatie gebruiken de wagen tijdens de kantooruren. ‘s Avonds en in het weekend kunnen buurtbewoners de deelwagen gebruiken. Er is op dinsdag 20 oktober om 19 uur een gratis coronaveilig infomoment op het dakterras van i-mens. De geïnteresseerden kunnen nadien een proefrit maken met de elektrische deelwagen. Schrijf je gratis in op www.autodelen.net.