Maurice, geboren op de tonen van Laat de zon in je hart van Willy Sommers.
Volledig scherm
Maurice, geboren op de tonen van Laat de zon in je hart van Willy Sommers. © RV

Maurice is één van de eerste baby’s van 2021: “Verwekt in eerste lockdown, geboren op muziek van Willy Sommers”

KortrijkMaurice is het eerste nieuwjaarskindje in Zuid-West-Vlaanderen. Hij werd donderdagnacht om 0.36 uur geboren in het ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk. “Maurice zag het levenslicht met het liedje ‘Laat de zon in je hart’ van Willy Sommers op de achtergrond. De televisie stond net aan in de verloskamer, met wat feestelijke muziek. Mooier kan echt niet”, lacht mama Annelies Lecoutre.

 1. Nieuw woonproject eert 100 jaar oude cinemazaal De Gouden Lanteern: “We restaureren de iconische gevel en zoeken de oorspronkelijke lantaarn”
  Kortrijk

  Nieuw woonpro­ject eert 100 jaar oude cinemazaal De Gouden Lanteern: “We restaure­ren de iconische gevel en zoeken de oorspronke­lij­ke lantaarn”

  Gewezen cinemazaal De Gouden Lanteern, later Ciné Orly en cultuurtempel Limelight, is niet meer. Al toont vastgoedontwikkelaar Vitruvi er met een nieuw woonproject respect voor de rijke filmgeschiedenis. Zo wordt de iconisch gevel in de Jan Persijnstraat 6 in ere hersteld. Een oude projector en zitjes worden in het project ingepast. Vitruvi is zelfs op zoek naar de oorspronkelijke lantaarn om die weer aan de voorgevel te kunnen hangen.
 2. Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”
  Play
  Heule

  Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”

  In Heule (Kortrijk) heeft dinsdagmorgen een hevige brand gewoed in de kapel van het klooster bij de school Spes Nostra. Zestig brandweermannen werden ingezet om het vuur te blussen. De kapel is verloren en de zolderverdieping is over twintig meter volledig weggebrand. De lessen op dinsdag werden alvast opgeschort, de school zet zoveel mogelijk in op afstandsonderwijs.
 3. “Kortrijk heeft duurste elektriciteit van ons land”: Tine Soens pleit voor lagere Gaselwest tarieven
  Kortrijk

  “Kortrijk heeft duurste elektrici­teit van ons land”: Tine Soens pleit voor lagere Gaselwest tarieven

  Vooruit-gemeenteraadslid Tine Soens stelt aan de kaak dat Kortrijk met Gaselwest het duurste distributienettarief voor elektriciteit van ons land heeft. Dat deed ze eerder ook al, maar komende maandag vraagt ze nu aan alle partijen van meerderheid en oppositie in de gemeenteraad om een motie goed te keuren. En zo de druk op Gaselwest te verhogen om de tarieven alsnog naar beneden te brengen en meer gelijk te schakelen met de andere distributienetbeheerders.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen