Links zien we Marleen Vanmarcke, samen met haar man Geert Alsberghe. Rechts zien we Mireille, de zus van Marleen Vanmarcke
Volledig scherm
PREMIUM
Links zien we Marleen Vanmarcke, samen met haar man Geert Alsberghe. Rechts zien we Mireille, de zus van Marleen Vanmarcke © Joyce Mesdag/RV

Marleen (64) verliest in 9 dagen man en zus aan hersenbloeding: “Ze waren allebei nog in de fleur van hun leven, het is zo onwezenlijk”

HeuleHoe hard kan het noodlot toeslaan in één familie? Marleen Vanmarcke (64) uit Heule verloor in negen dagen haar man Geert Alsberghe (62) en haar zus Mireille Vanmarcke (57). Ze kregen allebei een hersenbloeding. “Onze tranen raken op den duur op. Zo’n intriest scenario kun je zelfs niet voor een film bedenken”, zucht Delfine (38), dochter van Marleen en wijlen Geert Alsberghe. Heel Heule rouwt mee met de zwaar getroffen familie.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. “Kortrijk voert neutraal aanwervingsbeleid, positieve discriminatie niet aan de orde”
  Kortrijk

  “Kortrijk voert neutraal aanwer­vings­be­leid, positieve discrimina­tie niet aan de orde”

  Als twee kandidaten evenwaardig zijn voor een job bij de stad Gent, krijgt hij of zij met buitenlandse roots voorrang. Op die manier hoopt Gent het personeelsbestand tot 30 procent diverser te maken. Zo werd het in november 2020 verkondigd in de Arteveldestad. Kortrijk ziet het anders: “Geen positieve discriminatie bij ons. We voeren een neutraal aanwervingsbeleid”, klinkt het.