Het nieuwe binnenplein tussen Dorreberk- en Druartstraat
Volledig scherm
Het nieuwe binnenplein tussen Dorreberk- en Druartstraat © stad Kortrijk

Marke heeft nieuw groen plein, met bomen waar bijen en vlinders zich thuis voelen

MarkeHet binnenplein tussen de Dorreberk- en Druartstraat in Marke is onthard. Er is 730 vierkante meter verharding weggenomen, er zijn nieuwe inheemse bomen aangeplant, een fietsdoorsteek is beter ingericht en er zijn comfortabele zitbanken geplaatst. De grijze betonvlakte is nu een groene ontmoetingsplek.

 1. Flexi-jobber Trui (45) wil ambachtelijke warme bakkers redden: “Het geld dat ik verdien, wil ik graag investeren in gratis verwennerijen voor klanten.”
  PREMIUM
  Kortrijk/Heule

  Flexi-job­ber Trui (45) wil ambachte­lij­ke warme bakkers redden: “Het geld dat ik verdien, wil ik graag investeren in gratis verwenne­rij­en voor klanten.”

  Een opvallend initiatief van Trui Steenhoudt (45) uit Kortrijk: ze stelt zich als flexi-jobber ter beschikking van ambachtelijke warme bakkers. Met wat ze daarmee verdient, betaalt ze gratis verwennerijen voor de klanten van die bakkerijen. “We moeten voorkomen dat ambachtelijke warme bakkers verdwijnen uit onze samenleving”, licht ze een tipje van de sluier op.
 2. IN BEELD. Naam gezocht voor nieuwe zorgcampus: grootste investering in jaren met totaalbudget van 32,8 miljoen euro
  Kortrijk

  IN BEELD. Naam gezocht voor nieuwe zorgcampus: grootste investe­ring in jaren met totaalbud­get van 32,8 miljoen euro

  De bewoners van het in 1966 geopende en in 1999 gerenoveerde woonzorgcentrum Sint-Jozef verhuizen in 2024 naar een nieuwbouw. De inrichting van de hele zorgcampus is met 32,8 miljoen euro de grootste investering van de legislatuur 2019-2024 in Kortrijk. De werken vatten in maart 2021 aan en vorderen goed. Het project komt er onder impuls van schepen van Welzijn Philippe De Coene (Vooruit). “Wie de mooiste naam verzint voor de nieuwe zorgcampus, wint een prijs.”
 1. Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdoolhof op Schouwburgplein
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdool­hof op Schouwburg­plein

  Brussel kan niet lang meer pronken met de hoogste kerstboom van België. Achttien meter hoog is de 40 jaar oude Normann daar op de Grote Markt, maar die in Kortrijk wordt hoger, veel hoger zelfs. “Hoe hoog precies verklappen we nog niet, er komt een wedstrijd om inwoners de kans te geven om tot op de millimeter de hoogte te raden”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester). ‘Winter in Kortrijk’ brengt vanaf donderdag 8 december een pak activiteiten.
 2. Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjes­wan­de­ling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

  Buiten België-Marokko zondag om 14 uur op het WK in Qatar nog geen andere plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips voor zaterdag 26 en zondag 27 november in Zuid-West-Vlaanderen: van de Dag van de Wetenschap in vier steden en gemeenten, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally in en rond Ieper: voor ieder wat wils!