Mariska Callens, bij haar traiteurzaak Mamma Mia in Kortrijk. Van de toekomstige saladebar Odette Saladette in Waregem bestaan nog geen beelden. Dat is voor later
Volledig scherm
Mariska Callens, bij haar traiteurzaak Mamma Mia in Kortrijk. Van de toekomstige saladebar Odette Saladette in Waregem bestaan nog geen beelden. Dat is voor later © Henk Deleu

Mariska (50) neemt afscheid van traiteurzaak Mamma Mia om met Odette Saladette droom na te jagen: “Ik hou als groentenfreak immens van salades”

Kortrijk/WaregemMariska Callens neemt afscheid van haar bekende traiteurzaak Mamma Mia in Kortrijk. Om in Waregem na de zomer Odette Saladette te openen. “Ik wil nog één keer een andere toer opgaan. Ik zoek een overnemer voor Mamma Mia. Er is al interesse. Want veel ondernemers zitten nooit stil.”

 1. Na tal van ongevallen is de maat vol voor burgemeester van Kuurne: “Die doortrekking van de R8 moet er nú komen”
  Kuurne

  Na tal van ongevallen is de maat vol voor burgemees­ter van Kuurne: “Die doortrek­king van de R8 moet er nú komen”

  Burgemeester Francis Benoit (CD&V) roept minister Lydia Peeters (Open Vld) in een Facebookpost op om snel geld vrij te maken voor de doortrekking van de R8 ter hoogte van Kuurne. Hij doet dat naar aanleiding van een ongeval op het kruispunt Ringlaan-Kortrijksestraat waarbij drie gewonden vielen. “Wij vragen hier nu al 50 jaar om. Maak nu toch eindelijk eens centen vrij voor een oplossing.” In ons fotoarchief vonden we heel wat beelden van ongevallen op de ‘zwarte’ kruispunten.
 1. 127 wielrensters verschijnen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”
  kortrijk

  127 wielren­sters verschij­nen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”

  De kermiskoers Kortrijk Koerse wordt als Konvert Koerse naar een hoger niveau getild: het wordt een elitekoers voor dames. Op vrijdag 19 augustus verschijnen 127 wielrensters aan de start. De inzet: een wisselbeker ter waarde van 25.000 euro die eigendom wordt van de dame die erin slaagt drie keer te winnen op vijf jaar tijd. “Konvert Koerse blijft in de eerste plaats een volksfeest.”
 2. Primeur voor Groep Zorg H. Familie: eerste ouderenzorgvoorzieningen in België krijgen Qualicor kwaliteitslabel
  Kortrijk/Ledegem/Oostkamp

  Primeur voor Groep Zorg H. Familie: eerste ouderen­zorg­voor­zie­nin­gen in België krijgen Qualicor kwaliteits­la­bel

  Een team van experten van Qualicor Europe, een organisatie gespecialiseerd in de kwaliteits- en veiligheidscontrole van zorginstellingen, voerde in mei 2022 een audit door binnen Groep Zorg H. Familie vzw. De groep omvat woonzorgcentra Sint-Carolus, De Pottelberg en Phebe thuiszorg in Kortrijk en woonzorgcentra Rustenhove in Ledegem en Sint-Jozef in Oostkamp.