Maria tijdens haar verjaardagsfeest in Ter Melle, met een glaasje rode porto
Volledig scherm
PREMIUM
Maria tijdens haar verjaardagsfeest in Ter Melle, met een glaasje rode porto © Peter Lanssens

Maria (104) viert verjaardag als oudste inwoner van Kortrijk: “Ik mis mijn zoon enorm, ik maak er voor hem het beste van”

Kortrijk/HeuleFeest in rusthuis Ter Melle in Heule, waar Maria Devriendt als oudste inwoner van Kortrijk haar 104de verjaardag viert. Ze geniet, al gaan haar gedachten vooral uit naar haar enig kind Gino (66). Ze verloor haar zoon op 27 november 2020 aan corona. “Het doet veel pijn, want ik zal hem nooit meer terugzien. Gino was een goed man en een geestigaard. Ik maak er nu het beste van omdat Gino dat zo zou gewild hebben”, vertelt Maria.

 1. Kristof D’Haene en KV Kortrijk bekeren verder: “Ik ben weer helemaal terug”
  Voetbal Eerste klasse A

  Kristof D’Haene en KV Kortrijk bekeren verder: “Ik ben weer helemaal terug”

  Na vier gelijke spelen op rij in de competitie weet KV Kortrijk weer wat winnen is. De Kerels versloegen KV Oostende met het kleinste verschil in de achtste finales van de Croky Cup en schaarden zich zo bij de laatste acht. Kristof D’Haene was wederom belangrijk met een schitterende assist. De aanvoerder van de Veekaa groeit week na week en is klaar om zaterdag zijn ex-ploeg Cercle Brugge te bekampen.
 2. Negen kunstenorganisaties dienen erkenningsdossier bij Vlaamse overheid in
  Kortrijk

  Negen kunstenor­ga­ni­sa­ties dienen erkennings­dos­sier bij Vlaamse overheid in

  Wit.h vzw, Unie der Zorgelozen, Designregio Kortrijk, kunstencentrum BUDA, Wilde Westen, Next Kunstenfestival, de Figuranten, Reveil en Theater Antigone dienen in het kader van het kunstendecreet een erkenningsdossier in bij de Vlaamse overheid. “Een sterk professioneel kunstenveld versterkt onze kandidatuur als culturele hoofdstad van Europa in 2030”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA).