De woning op de hoek van de Veldstraat met de Guldensporenlaan in Kortrijk, waar het stoffelijk overschot van de man werd aangetroffen, is verzegeld.
Volledig scherm
De woning op de hoek van de Veldstraat met de Guldensporenlaan in Kortrijk, waar het stoffelijk overschot van de man werd aangetroffen, is verzegeld. © Hans Verbeke

Man van Poolse origine stierf een natuurlijke dood, huisgenoot vrijgelaten

KortrijkDe Pool die zondagvoormiddag dood werd aangetroffen in een woning in Kortrijk, is gestorven aan de gevolgen van levercirrose. Dat meldt het parket.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Fietsstraten? Zeg maar tuningstraten”: politie plant extra controles, want automobilisten blijven snel rijden en fietsers inhalen waar dat niet mag
  PREMIUM
  Marke/Heule/Kortrijk/Lendelede/Kuurne

  “Fietsstra­ten? Zeg maar tuningstra­ten”: politie plant extra controles, want automobi­lis­ten blijven snel rijden en fietsers inhalen waar dat niet mag

  Twee jaar na de invoering van de eerste fietszone in Kortrijk, die in het centrum, worden de regels in fietsstraten nog steeds vaak met de voeten getreden. Zo liepen op Sint-Anna in Marke samen elf chauffeurs tegen de lamp bij controles op maandag en dinsdag. Ook in het centrum van Heule wordt de fietszone niet altijd gerespecteerd. “We zijn op de hoogte en blijven controleren”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). “Wellicht weet nog steeds niet iedereen dat inhalen niet mag”, meent Wies Callens van de Fietsersbond.
 1. Kerstmarkt keert terug naar historisch hart van Kortrijk, ijspiste verhuist naar Schouwburgplein: “Heel de binnenstad zal kerstsfeer ademen”
  Kortrijk

  Kerstmarkt keert terug naar historisch hart van Kortrijk, ijspiste verhuist naar Schouwburg­plein: “Heel de binnenstad zal kerstsfeer ademen”

  Kortrijk krijgt voor het eerst in twee jaar weer een volwaardige kerstmarkt. Kloppend hart van de kerstmarkt worden de sfeervolle en pittoreske pleintjes naast de Sint-Maartenskerk. De ijspiste verhuist van de Grote Markt naar het Schouwburgplein. Andere blikvangers worden een winterfoor, een kinderspeeldorp en het Huis van de Kerstman.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.