De man werd geflitst toen hij tegen een rotvaart over de E403 scheurde.
Volledig scherm
De man werd geflitst toen hij tegen een rotvaart over de E403 scheurde. © Foto BELGA

Man rijdt 162 in de plaats van 120: “Dat moest zo, las ik op het internet”

MarkeKevin S. mag 21 dagen niet sturen omdat hij op de snelweg geflitst werd aan een rotvaart. “Ik had een probleem met mijn wagen en op het internet had ik gelezen dat het verholpen kon worden door plankgas te geven”, zegt hij.

 1. Dag van de Jeugdbeweging start met uitbundig feest op Grote Markt
  Kortrijk

  Dag van de Jeugdbewe­ging start met uitbundig feest op Grote Markt

  Drieduizend leden en vijfhonderd leiders van de dertig Kortrijkse jeugdbewegingen waren vrijdagochtend vroeg uitgenodigd voor een feest op de Grote Markt. Alle vrijwilligers in uniform werden er op een ontbijt getrakteerd. De kleinsten en hun ouders kregen een warm onthaal in een koffiehoek met springkasteel. Samen konden ze zo de Dag van de Jeugdbeweging voor het eerst in twee jaar, na een onderbreking door corona, feestelijk inzetten.
 2. “We vrezen dat veiligheid hier nooit honderd procent gewaarborgd kan worden”: Petitie tegen detentiehuis gaat rond
  Kortrijk

  “We vrezen dat veiligheid hier nooit honderd procent gewaar­borgd kan worden”: Petitie tegen detentie­huis gaat rond

  Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil tegen februari 2022 een gesloten detentiehuis voor tot 50 kortgestrafte gedetineerden, in gewezen rusthuis Lichtendal. Dat zien omwonenden niet zitten, midden een woonwijk. Ze zijn met een petitie gestart. “We gaan de buurt bij het beleid van het detentiecentrum betrekken”, reageert Vincent Van Quickenborne.