Man (53) riskeert 20 maanden cel voor openbaar masturberen

 1. Speelgoedwinkeluitbaters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsjeblieft bij de kleine zelfstandige”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Speelgoed­win­kel­uit­ba­ters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsje­blieft bij de kleine zelfstandi­ge”

  De zaakvoerders van drie kleine speelgoedwinkels in Kortrijk hebben enkele ultieme tips voor de Sint. Maar vooral: ze roepen de Sint op om bij hén hun boodschappen te doen, want -voor mocht je het nog niet gehoord hebben- deze coronacrisis weegt loodwaar op de kleine zelfstandigen. “Wat we nu meemaken, is zó surreëel”, zegt Machteld Lioen van Mac’Li.
 2. Shoppen in Kortrijk? Check éérst de kleur van de druktebarometer voor je vertrekt
  kortrijk

  Shoppen in Kortrijk? Check éérst de kleur van de druktebaro­me­ter voor je vertrekt

  Vanaf de heropening van de handelszaken op dinsdag zal de stad Kortrijk met een druktebarometer werken. Dat is een van de pijlers uit het ‘actieplan voor veilig winkelen’. “Check dus zeker de kleur van de druktebarometer voor je naar het centrum afzakt”, zegt schepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Wij zullen er alles aan doen om het shoppen veilig te laten verlopen, maar we rekenen ook op de handelaars én de klanten om hun verantwoordelijkheid te nemen.”
 1. Vrienden eren ‘Lete’ met kersttrui-verkoop voor initiatieven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”
  Kortrijk

  Vrienden eren ‘Lete’ met kerst­trui-ver­koop voor initiatie­ven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”

  “We laten hem nog niet gaan. We willen eerst iets terugdoen”, zeggen enkele vrienden van Leander ‘Lete’ Cannaert (29). Lete stapte op 3 oktober uit het leven. Zijn vrienden richten nu een vzw op om initiatieven rond preventie van zelfdoding financieel te steunen. Ze zijn met de verkoop van kersttruien en T-shirts gestart. “In naam van Lete, want het was zijn idee. Hij was het beu om in lelijke kersttruien rond te lopen en wilde een eigen collectie. Zijn droom komt nu toch uit.”
 2. Voorzitters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Voorzit­ters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”

  De voorzitters van de negentien lokale Unizo-ondernemersverenigingen in Zuid-West-Vlaanderen roepen samen op om de winkels zo snel mogelijk opnieuw te mogen openen. “De heropening van de Franse winkels en de nabijheid van een winkelstad als Rijsel heeft een grote impact op onze regio”, merkt Ann Coussement op, co-voorzitter van de regio Zuid West-Vlaanderen. Eerder waarschuwde Kortrijks schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a) om toch best ook voorzichtig te blijven en de heropening van de winkels slim aan te pakken.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance