De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Man (30) knijpt keel vriendin tot vijf keer dicht: “Ze moest stoppen met roepen en lelijke dingen zeggen”

KortrijkEen 30-jarige man uit Kortrijk moest zich maandag op de rechtbank verantwoorden omdat hij tot vijf keer toe de keel heeft dichtgeknepen van zijn ex-vriendin toen ze nog samen waren. Eén keer bond hij haar ook vast met een riem aan de trapleuning. “Ik besef goed hoe fout ik ben geweest en tril nog altijd als ik eraan terugdenk”, zei de man tegen de rechter.

 1. 20 coronapatiënten in AZ Groeninge: “Opletten dat we normaal zorgaanbod niet weer moeten afbouwen, we flirten met die grens”
  Kortrijk

  20 coronapa­tiën­ten in AZ Groeninge: “Opletten dat we normaal zorgaanbod niet weer moeten afbouwen, we flirten met die grens”

  Niet enkel de coronacijfers stijgen in onze regio. In AZ Groeninge op Hoog Kortrijk is er ook een (licht) stijgende trend. Er liggen nu twintig coronapatiënten in het ziekenhuis op Hoog Kortrijk. Al is er van paniek zeker geen sprake. “De symptomen zijn veel milder, voor wie gevaccineerd is. Zonder twijfel: de vaccins werken schitterend”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren.
 2. Arne Vandendriessche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Arne Vanden­dries­sche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”

  Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) stopt eind deze maand als schepen van Economie, Energie en Sport. Hij stapt ook uit de politiek. Zijn gezinsleven – hij heeft drie kinderen – en professioneel leven als CEO van het snel groeiende ICT-bedrijf Signpost gaven de doorslag. “Of mijn beslissing een aderlating is voor Team Burgemeester? Er is talent genoeg, iedereen is vervangbaar”, zegt Arne Vandendriessche. Zijn opvolger als schepen wordt straks bekendgemaakt.
 1. 140 vrijwilligers trekken naar door overstroming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronterende ervaring”
  Kortrijk

  140 vrijwilli­gers trekken naar door overstro­ming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronte­ren­de ervaring”

  Drie maanden (!) na de zware overstromingen in Wallonië blijken er nog steeds heel wat inwoners dik in de miserie te zitten. De Deerlijkse brandweerman Juan Herrero doet daar iets aan. Samen met enkele andere mensen bracht hij afgelopen zaterdag 140 vrijwilligers op de been om in het dorp Trooz de schade te gaan herstellen. “De nood is nog altijd hoog, vooral met de winter voor de deur.”
 2. “Vraag naar grotere en uniforme terrassen in uitgaansbuurt op Hoog Kortrijk”: populair studentencafé Barsol blaast 5 kaarsjes uit
  Kortrijk

  “Vraag naar grotere en uniforme terrassen in uitgaans­buurt op Hoog Kortrijk”: populair studenten­café Barsol blaast 5 kaarsjes uit

  Studentencafé Barsol blaast vijf kaarsjes uit. Dat werd op donderdag 14 oktober gevierd. Ook algemeen directeur van de Vives hogeschool Joris Hindryckx kwam langs, om de zaakvoerders te feliciteren. “Barsol, het eerste echte Vives-café, is de locomotief die de uitgaansbuurt hier weer op gang krijgt. Nu nog werk maken van grotere en uniforme terrassen”, vertelt Joris Hindryckx.