Febe Vandewalle (26) uit Kortrijk geloofde haar ogen niet toen ze via Snapchat een pervers voorstel gestuurd kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Febe Vandewalle (26) uit Kortrijk geloofde haar ogen niet toen ze via Snapchat een pervers voorstel gestuurd kreeg. © RV/archief

Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”

Kortrijk/DadizeleEen 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij ‘plezier mocht maken’ met haar 4-jarig dochtertje. “Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen.” De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. “Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?”, vraagt Febe Vandewalle zich af.

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Groen hekelt aanwezigheid ‘foute vlag’ op voorstelling Leiefeesten: “Al tweede keer dat een officieel gebeuren gekaapt wordt door radicaal Vlaams-rechts”
  PREMIUM
  kortrijk

  Groen hekelt aanwezig­heid ‘foute vlag’ op voorstel­ling Leiefees­ten: “Al tweede keer dat een officieel gebeuren gekaapt wordt door radicaal Vlaams-rechts”

  Op de voorstelling van de Leiefeesten, die plaatsvinden op 9 en 10 juli, had de organisatie naast een officiële vlag van de Vlaamse gemeenschap ook een Vlaamse strijdvlag bij. De leeuw heeft daarop een zwarte tong en klauwen, en dat is de partij Groen niet ontgaan. “Die vlagstaat symbool voor Vlaamse onafhankelijkheid”, zegt raadslid David Wemel. “Een brug te ver.”
 3. Louis en Gilles Vandecaveye in het internationaal beachcircuit: “De progressie is zichtbaar”
  beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye in het internatio­naal beachcir­cuit: “De progressie is zichtbaar”

  De nationale beachcompetitie ligt eventjes stil en van die onderbreking in de ‘Geberit Beach Tour’ hebben Louis en Gilles Vandecaveye geprofiteerd om in het internationaal circuit te stappen. Vorige week namen de Kortrijkse broers in het Turkse Balikesir deel aan een ‘future-toernooi’ dat georganiseerd werd door de FIVB. De mannen verdedigden op een sterke manier de Belgische kleuren.