Rechtbank Kortrijk
Volledig scherm
Rechtbank Kortrijk © Alexander Haezebrouck

Maand cel met uitstel voor jongeman die agent verwondt na dispuut over blaffende hond

BissegemEen 25-jarige jongeman is veroordeeld tot een maand cel met uitstel omdat hij op 3 januari 2020 een agent heeft verwond. 

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Schilderij rond Guldensporenslag wordt in ere hersteld en krijgt plaats in Onze-Lieve-Vrouwekerk
  Kortrijk/Wervik

  Schilderij rond Guldenspo­ren­slag wordt in ere hersteld en krijgt plaats in On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk

  Atelier Kerat uit Wervik restaureert De Slag der Gulden Sporen van Nicaise De Keyser. Het schilderij werd gemaakt in de negentiende eeuw naar aanleiding van de Guldensporenherdenkingen. “Het speelde een grote rol in de romantisering van de Guldensporenslag. We nemen het in de nieuwe scenografie rond 1302 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk op”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). De restauratie kost niet veel geld. “De kostprijs is 1.600 euro”, stelt Axel Ronse.
 1. Broers aan de haal met twee fietsen na leeghalen flat overleden vader
  Kortrijk

  Broers aan de haal met twee fietsen na leeghalen flat overleden vader

  Twee broers moesten zich voor de rechter in Kortrijk verantwoorden voor de diefstal van twee fietsen op 11 april. D.V. (41) uit Ledegem en H.V. (46) trokken die dag naar het appartement van hun pas overleden vader in Kortrijk om zijn woning leeg te maken. Op camerabeelden was echter te zien hoe ze twee fietsen uit een garage stalen tijdens hun bezoek. Nadat ze een minnelijke schikking niet betaalden, riskeren ze nu beiden een celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro. Vonnis op 12 mei.
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?