Vier politievoertuigen en een anonieme wagen snelden ter plaatse voor de controle en identificatie van alle aanwezigen in de woning op de hoek van de Doornikserijksweg met de Bellegemsestraat in Bellegem.
Volledig scherm
Vier politievoertuigen en een anonieme wagen snelden ter plaatse voor de controle en identificatie van alle aanwezigen in de woning op de hoek van de Doornikserijksweg met de Bellegemsestraat in Bellegem. © Hans Verbeke

Maand cel en 600 euro boete voor 6 aanwezigen op begrafenis tijdens lockdown in Bellegem

BellegemZes mensen die op 24 december 2020 tijdens de lockdown in Bellegem aanwezig waren op een begrafenisplechtigheid in een woning zijn dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een maand effectieve celstraf en een boete van 600 euro. Ze hadden hun minnelijke schikking van 250 euro niet betaald en werden gedagvaard.

 1. “Die laatste minuut duurde een eeuwigheid”: agenten Gianni en Stacey winnen ‘Klopjacht’ en blijven 400 uur onder de radar van topspeurders
  PREMIUM
  Izegem / Wevelgem

  “Die laatste minuut duurde een eeuwigheid”: agenten Gianni en Stacey winnen ‘Klopjacht’ en blijven 400 uur onder de radar van topspeur­ders

  Politie-inspecteurs Gianni Decru (32) uit Izegem en Stacey Vuylsteke (26) uit Wevelgem hebben hun favorietenrol waargemaakt en het Play 4-programma ‘Klopjacht’ gewonnen. Dat deden ze samen met de broers Cif en Laïd, die er in de spannende finale ook in slaagden op tijd op een bootje in de haven van Blankenberge te springen.
 2. Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubilerende MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Menen

  Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubileren­de MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”

  The MG’s Brothers, vroeger MG Band, bestaat 25 jaar. De populaire coverband viert het zilveren jubileum met de nieuwe single ‘je veux de la bière’. Al hun optredens zijn andermaal geschrapt door de coronacrisis, deze keer al zeker tot eind dit jaar, maar toch gooien boegbeeld Gino Kesteloot (58) uit Heule en Marc Vermeersch (59) uit Menen de handdoek niet in de ring. “Het is en blijft ons leven, we stoppen pas als we neervallen”, lachen ze.