Vier politievoertuigen en een anonieme wagen snelden ter plaatse voor de controle en identificatie van alle aanwezigen in de woning op de hoek van de Doornikserijksweg met de Bellegemsestraat in Bellegem.
Volledig scherm
Vier politievoertuigen en een anonieme wagen snelden ter plaatse voor de controle en identificatie van alle aanwezigen in de woning op de hoek van de Doornikserijksweg met de Bellegemsestraat in Bellegem. © Hans Verbeke

Maand cel en 600 euro boete voor 6 aanwezigen op begrafenis tijdens lockdown in Bellegem

BellegemZes mensen die op 24 december 2020 tijdens de lockdown in Bellegem aanwezig waren op een begrafenisplechtigheid in een woning zijn dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een maand effectieve celstraf en een boete van 600 euro. Ze hadden hun minnelijke schikking van 250 euro niet betaald en werden gedagvaard.

 1. Onderzoek aanslag op justitieminister Vincent Van Quickenborne richt zich steeds meer op Mocromaffia, vijfde verdachte blijft in cel
  PREMIUM
  Kortrijk

  Onderzoek aanslag op justitiemi­nis­ter Vincent Van Quickenbor­ne richt zich steeds meer op Mocromaf­fia, vijfde verdachte blijft in cel

  De 22-jarige Nederlander die deze week vanuit Nederland is overgeleverd als vijfde verdachte voor bedreigingen en een geplande aanslag op minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk vrijdag. Volgens onze informatie richt het onderzoek zich steeds meer op de Mocromaffia, ook wel cocaïnemaffia genoemd, in Nederland.
 2. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.