Souad Abihi stapt in de politiek.
Volledig scherm
Souad Abihi stapt in de politiek. © Marloes Desterbecq

Maak kennis met Souad Abihi (29), ‘wit konijn’ bij Open Vld: “Ik wil het taboe rond zelfmoord doorbreken”

Er staan twee ‘witte konijnen’ op de West-Vlaamse Kamerlijst van Open Vld. Onderneemster Kathleen Verhelst werd al voorgesteld, nu is er met Souad Abihi uit Harelbeke op plaats 9 nog een nieuwkomer. De vrouw met Marokkaanse roots werkt in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk en richt straks een vzw rond zelfmoordpreventie op.

1 reactie

 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  Dit is nu de tweede maal in korte tijd dat deze krant deze woorden in haar titel gebruikt voor een nieuwe politica met andere achtergrond , persoonlijk vind ik het zeer ongepast dat men wit konijn gebruikt als zulke mensen zich kandidaat stellen voor een partij waarom men dit zonodig op deze mannier moet onderstrepen met deze bewoording ?
 1. Nog eens 1 jaar cel voor 27-jarige jongeman die chat met minderjarige meisjes
  Kortrijk

  Nog eens 1 jaar cel voor 27-jarige jongeman die chat met minderjari­ge meisjes

  Een 27-jarige man uit Kortrijk is nog maar eens veroordeeld voor zedenfeiten. Nog voor het vonnis vorig jaar was uitgesproken in een zaak waarbij hij er relaties op nahield met een 13- en 14-jarig meisje, ging hij opnieuw aan het chatten met een 15-jarig meisje. Deze keer is hij veroordeeld tot één jaar cel waarvan enkel de voorhechtenis effectief is, hij moet zich ook enkele jaren aan strikte voorwaarden houden.
 2. Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoornis in West-Vlaanderen: “Maandenlange wachtlijsten en opnamestop op veel plaatsen”
  Kortrijk

  Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoor­nis in West-Vlaanderen: “Maanden­lan­ge wachtlijs­ten en opnamestop op veel plaatsen”

  Diëtiste en experte eetstoornissen Lotte De Clercq (34) uit Kortrijk pakt op zaterdag 10 en zondag 11 december met een opendeurdag van ESpoir uit. Het platform ondersteunt mensen met een eetstoornis. De opbrengsten gaan naar het inrichten van een eerste open huis voor patiënten met een eetstoornis in West-Vlaanderen. “Waar ze een luisterend oor vinden”, zegt Lotte De Clercq.