Omer Géry, samen met zijn vader Omer Jean
Volledig scherm
PREMIUM
Omer Géry, samen met zijn vader Omer Jean © Omer Vander Ghinste

Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”

Bellegem/KortrijkOmer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste, steekt zijn neus aan het venster. De oudste zoon van Omer Jean (56) stelde midden november ‘OMER. Brut Nature’ voor, waar vijf jaar aan gewerkt is. Het speciaalbier neemt een hoge vlucht. De 40.000 flessen van de ‘limited edition’ vliegen de deur uit. Staat Omer Géry klaar om de leiding te nemen in de familiebrouwerij in Bellegem? “Mijn vader is nog jong, zijn gedrevenheid blijft enorm”, glimlacht hij. We polsten bij een ‘OMER. Brut Nature’ over de plannen van Omer Géry met de brouwerij, de band met zijn pa, zijn voeling met Kortrijk en de coronacrisis.

 1. Liefst 5 jaar is gewerkt aan een broertje voor Omer. Het resultaat is een bitter en fruitig aperitief in een fles van 75 cl
  PREMIUM
  Kortrijk

  Liefst 5 jaar is gewerkt aan een broertje voor Omer. Het resultaat is een bitter en fruitig aperitief in een fles van 75 cl

  Zin om thuis een voor België nieuw en uniek bier te proeven? Vanaf donderdag 19 november kan je ‘OMER. Brut Nature’ kopen. “Een ideaal aperitief: bitter en fruitig en goed te combineren met lichte gerechtjes”, zegt Nicolas Degryse van brouwerij Omer Vander Ghinste. Aan de ‘limited edition’, met 40.000 flessen van 75 centiliter, is vijf jaar gewerkt. Maar waar past deze nieuweling best bij? Wij zochten het uit.
 1. Zuid-West-Vlaamse coronacijfers blijven stijgen, deels door zware uitbraak in woonzorgcentrum in Kuurne
  Zuid-West-Vlaanderen

  Zuid-West-Vlaam­se coronacij­fers blijven stijgen, deels door zware uitbraak in woonzorg­cen­trum in Kuurne

  De coronacijfers blijven stijgen in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren 610 positieve gevallen tijdens de week van dinsdag 12 tot en met maandag 18 januari. Dat is een stijging van 9,2 procent in vergelijking met een vorig weekoverzicht van vier dagen geleden. Wat voor een stuk te maken heeft met een zware uitbraak in woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne. De cijfers in Kuurne zijn op korte tijd zelfs zo goed als verdubbeld. Ook elders zijn de cijfers niet goed. Zo heeft Waregem nu meer vastgestelde besmettingen dan Kortrijk, terwijl Waregem de helft minder inwoners heeft.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is