We zien op de foto tien van de veertien vrouwen van het Magnolia Collectief met (vlnr) Mónica Villarroel Celsi, Carola Zegera, Analucia Moreno Concha, Marta Fedele, Nathalie Deschacht, Margot Demeulemeester, Marianne Verkest, Huguette Deloddere, Cecile McNamara en Martha Xucunostli Palma
Volledig scherm
We zien op de foto tien van de veertien vrouwen van het Magnolia Collectief met (vlnr) Mónica Villarroel Celsi, Carola Zegera, Analucia Moreno Concha, Marta Fedele, Nathalie Deschacht, Margot Demeulemeester, Marianne Verkest, Huguette Deloddere, Cecile McNamara en Martha Xucunostli Palma © Magnolia Collectief

Maak kennis met Magnolia Collectief: 14 creatieve vrouwen brengen helende, gezonde en muzikale workshops in Astridpark

KortrijkHet Magnolia Collectief brengt vanaf komend weekend een nieuwe dynamiek in het Astridpark. Die multiculturele en internationale groep van veertien creatieve vrouwen uit tal van disciplines – van wetenschapper over bewegings- en ademcoaches tot kunstenaars – houdt tot eind oktober helende, gezonde en muzikale workshops in het gewezen kaartershuisje in het Astridpark.

 1. “We wilden wel eens weten hoe het voelt aan de andere kant van de wet te staan”: agenten Gianni (32) en Stacey (26) slaan op de vlucht in nieuw programma ‘Klopjacht’
  PREMIUM
  Izegem / Wevelgem

  “We wilden wel eens weten hoe het voelt aan de andere kant van de wet te staan”: agenten Gianni (32) en Stacey (26) slaan op de vlucht in nieuw programma ‘Klopjacht’

  Hij is hoofdinspecteur bij de politiezone RIHO, zij werkt op de interventiedienst bij de collega’s van de zone VLAS en dus weten ze als geen ander waar je moet op letten als je onder de radar wil blijven. Van de twaalf kandidaten die in het nieuwe Play4-programma ‘Klopjacht’ uit handen van speurders moeten blijven, zijn Gianni Decru (32) uit Izegem en Stacey Vuylsteke uit Wevelgem het opmerkelijkste duo.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen schieten verder de hoogte in: “Enorme toename bij kinderen”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen schieten verder de hoogte in: “Enorme toename bij kinderen”

  De coronacijfers blijven ook in Zuid-West-Vlaanderen fors stijgen. Er waren tijdens de week van vrijdag 8 tot en met donderdag 14 oktober 501 positieve gevallen. Dat zijn er in amper twee dagen tijd 106 (+26,8 procent) meer. De tendens is duidelijk. “We zien een enorme toename bij kinderen”, verduidelijkt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van welzijnsintercommunale W13.
 1. Man (32) riskeert drie jaar cel voor verkrachten echtgenote: “Ze moest fungeren als zijn seksslavin en stelde zelfs een contract op”
  Kortrijk

  Man (32) riskeert drie jaar cel voor verkrach­ten echtgenote: “Ze moest fungeren als zijn seksslavin en stelde zelfs een contract op”

  Een 32-jarige man uit Kortrijk riskeert drie jaar cel omdat hij zijn echtgenote brutaal heeft verkracht. In de aanloop naar de feiten moest zijn vrouw fungeren als zijn seksslavin, wanneer ze niet voldeed moest ze gestraft worden. “Uit schrik heeft ze telkens haar grenzen verlegd en seksuele handelingen gesteld die ze niet wilde”, pleitte haar advocaat.