de organisatoren van LUX
Volledig scherm
de organisatoren van LUX © Henk Deleu

LUX brengt mix van (kinder)animatie, politiedemo’s en muziek: festival steunt kinderen met hartafwijking

RollegemHet gratis toegankelijke LUX is terug op zaterdag 28 mei, na twee veel te stille coronajaren. Het festival steunt Hartekinderen. Die vzw helpt kinderen en jongeren met een aangeboren hartafwijking en hun families. Dj Lennert Wolfs is hun ambassadeur.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Het onwaarschijnlijke verhaal van Wasim (44): in Syrië nooit een voet in de keuken gezet, nu opent hij zijn eigen falafelrestaurant in Kortrijk
  PREMIUM
  kortrijk

  Het onwaar­schijn­lij­ke verhaal van Wasim (44): in Syrië nooit een voet in de keuken gezet, nu opent hij zijn eigen falafelres­tau­rant in Kortrijk

  Wasim Bayazid (44) had tot enkele jaren geleden nog nooit een voet in een keuken gezet, maar dankzij het falafelrecept van zijn grootmoeder kon de Syrische vluchteling in Kortrijk een cateringzaak uitbouwen als Mr Falafel. Dit weekend opent Wasim ook een fysiek restaurant: Fluffy Falafel. Vrienden hielpen hem de zaak verbouwen met een budget van amper 300 euro.